Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoonkorvesta löytyi 70 laitonta tulipaikkaa – tästä syystä partiot kiertävät tuhoamassa ne

Sipoonkorven kansallispuistossa järjestettiin lauantaina laittomien tulipaikkojen purkutalkoot WWF:n ja Metsähallituksen Luontopalvelujen yhteistyönä. 13 talkooryhmää kiersi päivän aikana etsimässä ja purkamassa luvattomia tulipaikkoja, joita löytyi yhteensä noin 70.

Laittomia tulipaikkoja löydettiin ja purettiin noin sata vähemmän kuin viime vuonna järjestetyissä talkoissa.

– Jonkin verran edistystä on tapahtunut, mutta puolessatoista vuodessa uusia laittomia tulipaikkoja on tehty melko paljon. Retkietiketin haltuun ottamisessa on siis retkeilijöillä vielä parannettavaa, WWF:n kenttäkoordinaattori Vilja Tupola toteaa tiedotteessa.

Luonnonsuojelualueilla, kuten kansallispuistoissa, tulet saa tehdä vain erikseen merkityille ja huolletuille tulipaikoille. Maahan tehdyt nuotiot kuluttavat luontoa ja aiheuttavat metsäpalovaaraa.

Tulen tekeminen ei ole jokamiehenoikeus, vaan siihen tarvitaan aina maanomistajan lupa. Kansallispuistoissa tulen voi tehdä vain erikseen merkityille ja huolletuille tulipaikoille. Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen ollessa voimassa tulen saa tehdä vain hormillisille tulipaikoille.

– Nuotion jäänteet maastossa madaltavat kynnystä laittomien tulien tekoon jatkossakin. Siksi tulipaikkojen purkaminen ja jälkien peittäminen on tärkeää ennaltaehkäisevää työtä, sanoo Metsähallituksen Luontopalvelujen erikoissuunnittelija Liisa Neuvonen.

Kansallispuistojen huolletuilla tulipaikoilla on käytettävissä sinne valmiiksi tuotuja polttopuita tulen tekemistä varten.

– Olemme viime vuosina lisänneet tulipaikkojen määrää Sipoonkorvessa, ja tulistelun mahdollisuuksia löytyykin nyt monen reitin varrelta. Tulistelemaan mahtuu huolletuille keittokatoksille ja tulipaikoille ympäri vuoden, Neuvonen vinkkaa.