Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Pimeinä iltoina erityisen kaunis" – Vielä ehdit äänestää Helsingin kauneinta siltaa!

Helsingin kaunein silta -äänestys jatkuu tämän viikon perjantaihin.

Maanantaihin mennessä eniten ääniä olivat saaneet aakkosjärjestyksessä: Brobackan silta, Isoisänsilta, Pitkäsilta, Seurasaaren silta, Tulvaniityn silta ja Viikintien silta.

Helsingin Uutisten verkkosivuilla ja sähköpostin kautta on annettu tähän mennessä runsaasti ääniä.

Helsinki on siltojen kaupunki: Nämä miellyttävät eniten arkkitehdin silmää – Äänestä omaa suosikkiasi!

Äänestykseen osallistunut Eija-Liisa Kivioja pitää Brobackan siltaa kaikkein kauneimpana.

– Vanhat kivet hivelevät aina silmää ja kaarimuodot osoittavat hyvää kivimiestaitoa, Kivioja kuvailee kaupungin vanhinta siltaa, joka kulkee Vantaan ja Helsingin rajalla.

Sillassa on tärkeää myös, mihin se päättyy, pohtii Anna Tamminen.

–  Seurasaari on todella kiva ja kaunis paikka, hän perustelee omaa valintaansa.

Viikintien silta on Vanhankaupunginkosken maamerkki.

–  Tämän vanhan sillan kupeessa patosillalla ollut jo vuosia ollut lempipaikkani Helsingissä, varsinkin keväällä, kun koski kuohuu ja tuuli tuiskuttaa vettä vasten kasvoja, kommentoi Jonna Naumanen.

Kalasataman Isoisänsilta avautui käyttöön vuonna 2016.

– Huomio kiinnittyy sillan kauniiseen muotoon hyvinkin pitkän matkan päästä. Odotan sillan näkemistä jokaisella matkallani. On se niin hieno! hehkuttaa Pia Viitanen.

Kaksi vuotta sitten avattu Tulvaniityn silta on Helsingin uusimpia.

– Valitsin Tulvaniityn kauneimmaksi, koska silta ei ole liian kolossaalinen vaan sopivan kokoinen ja tyylinen. Valaistuna sillan muodot tulevat vieläkin paremmin esille, Ari Mikkonen pohtii.

Pitkäsilta ylittää Kaisaniemenlahden. Se valmistui 1912 ja on nähnyt useat sodat.

– Pitkä silta on massiivinen ja kaunis, historia näkyy sillan rakenteissa ja myös siksi sillalla on erityinen tunnelma ja merkitys. Pimeinä iltoina silta on erityisen kaunis valaistuksineen, HU:n lukija Ira kertoo.

Osallistu äänestykseen osoitteessa www.etelasuomenmedia.fi/silta, josta löydät kuvat kaikista äänestyksessä mukana olevista silloista. Voit osallistua äänestykseen myös sähköpostitse helsingin.uutiset@media.fi. Otsikkokenttään Siltaäänestys/sillan nimi. Laita viestiin lähettäjätiedot, mikäli haluat osallistua Fazer Cafén 50 euron lahjakortin arvontaan.