Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Maahanmuuttovirasto perustaa 5 uutta vastaanottokeskusta ukrainalaisten tarpeisiin – Tänne ne tulevat

Maahanmuuttovirasto (Migri) avaa uusia vastaanottokeskuksia, koska yhä useampi Ukrainasta paennut tarvitsee majoitusta Suomessa.

Tällä hetkellä Suomen vastaanottojärjestelmässä on kirjoilla noin 42 000 ihmistä, joista suurin osa on paennut Ukrainasta.

Osa perustettavista vastaanottokeskuksista on jo toiminnassa olevien vastaanottokeskusten sivutoimipisteitä. Maahanmuuttovirasto jatkaa myös vastaanottokeskuspaikkojen lisäämistä jo toiminnassa oleviin vastaanottokeskuksiin.

– Tilapäistä suojelua hakevien määrä kasvaa edelleen, vaikka liikennettä takaisin Ukrainaankin on. Ukrainassa jatkuvan sodan vaikutukset hakijamääriin ovat edelleen vaikeasti ennakoitavia. Meidän on varauduttava siihen, että talvella kasvu voi olla merkittävääkin, joten vastaanottokapasiteetin lisäys on tarpeen ja perusteltua, kertoo tiedotteessa vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutinen.

Ukrainalaispakolaisista joka toinen asuu yksityismajoituksessa ja 10 prosenttia kuntien järjestämässä majoituksessa.

Tällä hetkellä Suomessa on toiminnassa 86 vastaanottokeskusta, niiden sivutoimipistettä ja yksityismajoittujien palvelupistettä sekä 8 alaikäisyksikköä.