Keittiömestari Sami Garam sai vuonna 2008 tehtäväksi loihtia konsulttina 199 euron hampurilaisen kohuketju Snackyyn.
Kaiken piti olla kallista ja mielellään italialaista, kuten parmankinkkua ja tryffeliöljyä.
Pihvi oli jauhettu uusiseelantilaisesta wague-härän lihasta.
– Pitivät meitä ihan hulluina Lihatukku Votkinilla, Garam muistelee.
Earlybird Creations teki mainosfilmin, jossa Garam mafiapäällikön ottein saapuu lentäen Malmille. Purilaisen nimi oli Godfather, Kummisetä.
Tässä on Helsingin ravintoloiden kallein annos – Kalleimmasta menusta saa pulittaa 455 euroa
Montako meni?
– Ehkä 20. Polttariporukoille ja vastaaville, hän arvelee nyt jälkikäteen.
Kummelin tonnin seteli on ikivitsi, mutta samanlainen ja sen aikainen legenda oli myös tamperelaisen L.A. Garage -musiikkibaarin tonnin pizza.
Ruoka & Kulttuuri -lehden nettisivulla ravintolayrittäjä Lasse Aro kertoo, että A-oikeuksia varten ravintolan piti tarjoilla myös ruokaa. Se hoidettiin listalla olevalla Saarioisten pizzalla, jonka hinnaksi laitettiin tuhat markkaa.
Uusi hampurilaisketju aloittaa Suomessa - ensimmäinen ravintola auki perjantaina