Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittaja Kannala: Uusimaa on työttömyyden uusi Kainuu

Työttömyys paheni korona-aikana Suomen maakunnista ylivoimaisesti rajuimmin Uudellamaalla. Epidemian laantuessa työttömyyden lasku taas on käynnistynyt Uudellamaalla selvästi muuta maata hitaammin.

– Erityisen huolestuttavaa on, että Uusimaa on ainoa maakunta, jossa nuorisotyöttömyys on edelleen korkeammalla tasolla kuin ennen koronaa, eli yhdeksän prosenttia. Koko maan pitkäaikaistyöttömistä puolestaan 39 prosenttia on Uudellamaalla, kirjoittaa Helsingin uutisten päätoimittaja Karri Kannala pääkirjoituksessaan.

Uudenmaan tilanne on saanut Kannalan mielestä aivan liian vähän huomiota valtiovallalta.

– Työttömyyteen liittyvien ministerivierailuiden trendi on se, että niitä tehdään lähtökohtaisesti vain Uudenmaan ulkopuolelle.

– Uudenmaan työttömyys koskee poliitikkojen silmin liian heterogeenista yritys- ja työntekijäjoukkoa. Irtopisteiden keräily olisi liian työlästä ja aikaa vievää, vaikka mittaluokka on Suomen kannalta merkittävin, Kannala kirjoittaa.

Lue koko pääkirjoitus täältä.