Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtava määrä suomalaisia tehnyt rikosilmoituksen Vastaamon tietomurrosta – 25-vuotias mies vangittu poissaolevana

Keskusrikospoliisi on edennyt psykoterapiakeskus Vastaamoon kohdistuneen tietomurron tutkinnassa. Poliisi kertoo asiasta tiedotteessa.

Esitutkinnassa on vangittu poissaolevana ja etsintäkuulutettu noin 25-vuotias suomalaismies, jota poliisi epäilee Vastaamoon kohdistuneesta tietomurrosta. Henkilöstä on annettu eurooppalainen pidätysmääräys.

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut hänet poissaolevana todennäköisin syin epäiltynä törkeästä tietomurrosta, törkeän kiristyksen yrityksestä ja törkeästä yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Lue lisää: Vastaamon tietomurtojen esitutkinta on valmis: Kolme henkilöä syyteharkintaan

KRP: Vastaamo-murron jäljet johtavat Euroopan ulkopuolelle – "Tämä rikos on ratkaistavissa"

KRP huolissaan uudesta ilmiöstä: Rikolliset hyödyntäneet jo 100 Vastaamo-uhrin tietoja "raukkamaisissa rikoksissa" – Tästäkin syystä rikosilmoitus on tärkeä

Poliisin mukaan vielä on liian aikaista arvioida ajankohtaa, jolloin esitutkinta voidaan saattaa syyteharkintaan.

Esitutkinta on edelleen kesken. Poliisi selvittää lisäksi tietomurrosta epäillyn henkilön yhteyttä tietomurron uhreihin kohdistuneisiin kiristyksiin ja tietojen levittämiseen.

Noin 22 000 asianomistajaa on tehnyt rikosilmoituksen poliisille tapaukseen liittyen. Uhrien poikkeuksellisen suuren lukumäärän takia asianomistajien kuulemiset toteutetaan sähköisesti. Sähköisiä lausumia poliisi on vastaanottanut vasta noin 6 400.

Poliisin arvion mukaan noin 10 000 uhria ei ole tehnyt rikosilmoitusta. Poliisi kehottaa tekemään rikosilmoituksen, jos henkilökohtaisia tietoja on vuotanut nettiin tai olet saanut kiristysviestin psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurtoon liittyen.