Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

20,4 kiloa makaronia, 9,1 kiloa hernekeittoa vai yksi lounas? Sari Sarkomaan avaus herätti Twitterin: Näin paljon ruokaa saa 20 eurolla

– Parilla kympillä yksinäinen ihminen hankkii vaikka monen viikon ruuat.

Tämä kansanedustaja Sari Sarkomaan (kok.) keskiviikkona eduskunnan täysistunnossa esittämä kommentti on sittemmin poikinut runsaan keskustelun sosiaalisessa mediassa. Moni on ihmetellyt, onko kansanedustajan käsitys ruuan hinnasta aivan kohdillaan.

Sarkomaa oikaisi sanomisiaan Twitterissä.

– Eduskuntakeskustelussa kerroin saamastani eläkkeellä olevan henkilön viestistä liittyen Kela-korvausleikkaukseen. Hän kertoi, että 20 euroa on iso raha kun hän ostaa parin viikon ruokia. Hän toivoi, ettei leikkausta tehdä. Ilmaisuni puheessa oli epätarkka ja tässä täsmennys.

Sosiaalisessa mediassa on jo ehditty pohtia sitä, mihin 20 euroa ruokakaupassa riittää ja onko yleensä mahdollista, että se riittäisi esimerkiksi viikoksi.

Twitter-käyttäjä Jani Ketola on laskenut, että 20 eurolla saa 51 pussia Myllyn Paras -makaronia. Yhdessä makaronipussissa on 400 grammaa, joten summalla saisi peräti 20,4 kiloa makaronia syödäkseen.

– Makaronia saa 51 pussia! Raikasta ja ravitsevaa! Samalla hankit itsellesi näyttävän keskivartalon ja hyvän ryhdin, Ketola veistelee.

Twitter-käyttäjä Petri Kuikka on laskenut, että summalla saisi myös 9,1 kiloa purkkihernekeittoa.

– 20 x Kotimaista-hernekeittopurkki. Köyhän kolmen viikon ruoka, Kuikka pohtii.

Sijoittaja Kim Väisänen ottaa mittakaavan haitarin toisesta päästä.

– En usko hetkeäkään, etteikö Sarkomaa ymmärtäisi ja osaisi laskea miten vähäksi aikaa 20€ riittää. Kyseessä kommunikaatiomoka. Itselläni se riittää tasan yhteen lounaaseen, Väisänen kommentoi.