Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Väärin maksettujen palkkojen korjaustahti hidastunut Helsingissä – virheet aiempaa monimutkaisempia

Palkkavirheiden osuus Helsingin kaupungin maksamissa palkoissa oli lokakuun 4,2 prosenttia, kun se syyskuussa oli 5,8 prosenttia.

Palkkavirheiden lukumäärän odotetaan kuitenkin kasvavan, kun asiakaspalveluun tulleita yhteydenottopyyntöjä saadaan käsiteltyä. Jonossa olevien yhteydenottojen määrä on kasvussa. Osa yhteydenotoista on päällekkäisiä.

Virheistä suurin osa koskee osittain puuttuvia palkkoja, kuten erilaisia lisiä.

Palkkavirheiden korjaustahti on hidastunut syys-lokakuussa, sillä virheet ovat aiempaa monimutkaisempia. Korjaustahtia hidastaa myös virheiden korjaamisen vaatima käsityö ja virheiden syntymekanismin selvittäminen, jotta vastaava virhe voidaan jatkossa estää. Palkkavirheiden korjaamiseksi palkanlaskentaan ja sen asiakaspalveluun on rekrytoitu lisää työntekijöitä, ja asiakaspalvelun työvoimatilannetta vahvistetaan edelleen.

Helsingin kaupungin palkanmaksutilanteen vakauttamisessa painopisteenä on virheiden korjaamisen lisäksi erityisesti virheiden syntymisen estäminen.

Helsingin ensi vuoden talousarvioesityksessä palkanmaksun vakauttamiseen on kohdennettu kertaluonteinen kuuden miljoonan euron varaus. Siitä käytetään tarvittaessa ainoastaan välttämätön osa, joka kohdennetaan pääosin henkilöstökustannuksiin palkkaprosessin sujuvoittamisessa sekä prosessin kehittämisessä.