Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiläinen kahvila teki yllätysratkaisun: kahvi on halvempi, jos tilaat sen kauramaidolla

Puotilassa sijaitseva ravintola Svenkka myy latten tai cappuccinon 50 senttiä halvemmalla, jos asiakas tilaa sen kauramaidolla tai vastaavalla kasvijuomalla.

Ravintoloitsija Tanja Löppönen sai idean Facebookin vegaaniryhmästä, jossa harmiteltiin kauramaidon hinnoittelua. Kaura- ja muut kasvijuomat ovat tukkuhinnaltaan lehmänmaitoa kalliimpia, ja siksi joissakin kahviloissa niistä peritään lisämaksu.

– Kahviloissa on marginaaliset katteet, ja ymmärrän että niissä makusiirapeilla ja muulla tehdään lisämyyntiä. Meille kahvien myynti ei ole ydinliiketoimintaa, joten voimme hinnoittelulla kannustaa vastuullisempiin valintoihin. Ratkaisusta on tullut paljon positiivista palautetta, Löppönen kertoo Helsingin Uutisten kanssa samaan konserniin kuuluvan Avec-lehden haastattelussa.

Löppönen syö itse kasvispainotteisesti, mutta vegaani hän ei ainakaan vielä ole.

Svenkassa ja Puotilan kartanossa etenkin punaista lihaa on vähennetty tuntuvasti.

– Tänä päivänä hintakin sanelee, ja pihvi on luontevaa korvata kanalla tai kalalla. Arkilounaan hintaa ei haluttaisi nostaa, joten olemme pohtineet ratkaisuja tarkkaan.

Löppönen toteaa Avecissa, että vegaanituotteiden kanssa on vielä aistittavissa samaa kuin luomun kanssa aiemmin:

– Ihmiset sanovat ostavansa, mutta kauppojen hyllyillä se ei näy. Jos vegaaniset vaihtoehdot olisivat selkeästi halvempia, se vetoaisi varmasti lihansyöjiinkin, ravintoloitsija pohtii.

Lue koko juttu täältä.