Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

60 prosentin hinnankorotuksista ilmoittanut Helen kasvatti liikevoittoaan roimasti

Energiakonserni Helenin liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat merkittävästi heinä–syyskuussa.

Helen kertoi perjantaina, että konsernin liikevaihto kasvoi kolmannella neljänneksellä 295 miljoonaan euroon edellisvuoden 195 miljoonasta. Myös liikevoitto kasvoi selvästi ja oli 58 miljoonaa euroa.

Helenin lämpöenergian myynti pieneni kolmannella neljänneksellä 10 prosenttia edellisvuoden vertailukaudesta, mutta sähkön kokonaismyynti kasvoi 14 prosenttia.

Myös tammi–syyskuussa Helen takoi kovaa tulosta. Konsernin liikevaihto oli 1 116 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten samaan aikaan liikevaihtoa kertyi 827 miljoonaa.

Helenin liikevoitto kasvoi tammi–syyskuussa 111 miljoonaan euroon vertailukauden 93 miljoonasta.

Helen on hyötynyt nousseista sähkönhinnoista. Sen liikevaihto ja -tulos ovat kasvaneet alkuvuonna, vaikka sähkön kokonaismyynti on laskenut samaan aikaan 16 prosenttia ja lämmön myyntikin on notkahtanut.

Helen on samaan aikaan suututtanut asiakkaitaan ilmoittamalla kovista hinnankorotuksista.

Yhtiö kertoi aiemmin tällä viikolla korottavansa toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten hintoja noin 60 prosentilla joulukuun alussa.

Edellisen kerran isot, noin 58 prosentin hinnankorotukset astuivat voimaan lokakuun alussa.

– Vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä kriisinkestävyys nousi monellakin tapaa keskeiseksi teemaksi energia-alalla. Osoitimme hyvää kriisinkestävyyttä tilanteessa, jossa energiakriisi jatkui markkinoita määräävänä tekijänä ja jopa pahentui neljänneksen aikana. Kokonaisvaltainen toimintatapamme toimia markkinoilla sekä ostajana että myyjänä tasapainotti tilannettamme ja teki siitä kannaltamme toistaiseksi hallittavan. Vakuusvaatimuksemme eivät nousseet huolestuttavalle tasolle, kommentoi Helenin toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström tiedotteessa.

Helsingin kaupungin omistama Helen oy kuuluu Suomen suurimpiin sähkönmyyjiin. Yhtiö on myös suuri kaukolämmön ja -jäähdytyksen tuottaja.