Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi amerikkalaistyylinen ravintola avaa Helsingin ytimesssä – erikoisuutena tämä laite

"Tässä ravintolassa grillibileet kestävät läpi vuoden", luvataan Helsingin ydinkeskustaan 2. marraskuuta avautuvasta BangBang BBQ:sta.

Ravintola kertoo olevansa aito amerikkalaistyylinen barbeque, jossa ruokaa savustetaan pitkään ja hartaasti.

Paikan syntytarina juontaa siihen, kun BBBBQ:n pitmaster Kaius Gestranius alkoi savustaa takapihallaan ja innostus roihahti intohimoksi. Savustuksen kanssa alkoi omien kastikkeiden kanssa kokeilu, joka johti Jävla Sås Bolagin syntyyn, ja sijoittajat yritykselle löytyivät Leijonan Luola -ohjelmasta. Gestranius on menestynyt erinomaisesti myös kansainvälisissä BBQ-kisoissa.

Huippukondiittori ja ravintoloitsija Markus Hurskainen on Story-ravintoloiden yrittäjä ja loihtii BangBang BBQ -ravintolalle uusia reseptejä ja annoksia. Hurskainen tunnetaan myös Koko Suomi Leipoo -ohjelman tuomarina sekä ruokakirjailijana.

Menussa on klassikoita kausiajattelulla höystettynä. Hitaasti kypsennetyt brisketit ja ribsit saavat seurakseen muun muassa savustettuja katkarapuja ja talon oman vegaanisen brisketin.

– Ruoat savustetaan tiettävästi Suomen ainoalla aidolla Austin Smoke Works:in 500 gallonan offset -savustimella ja kattoterassilla meillä pöhisee pari kappaletta erinomaisia Traegerin pellettigrillejä. Pihajuhlien tyyliin baarista saa mahtavia kannujuomia ja erinomaisia cocktaileja, kunnon vinkkuja ja bissejä unohtamatta, kertoo tiedotteessa Kaius Gestranius.

BangBang BBQ:n takana on Sushibar+Wine, Story, Vin-Vin ja Pikku Napoli -ravintoloista tuttu ravintolakonserni We Are Group.

– Moni ravintola ei taivu isojen seurueiden kestitykseen, mutta BangBang BBQ suorastaan rakastaa iloisia seurueita. Mitä isompi sen parempi! Olemme suunnitelleen heitä varten omat paketit, We Are Groupin yrittäjä Anders Westerholm hehkuttaa tiedotteessa.

BBBBQ tulee Kampin kauppakeskuksen "ravintolakerrokseen" eli 6. kerrokseen. Helsingin ravintolakenttää läheltä seuraavan mukaan liikepaikka on ollut tuulinen:

– Aiemmin paikalla on Club Deportivo ja sitä ennen Bar Cón. Vain asiakkaat puuttuivat, hän toteaa.