Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Töölöntorille oma kauppahalli? Oleskelupaikkoja, elämää ja kävijöitä ympäri vuoden – tällaisia muutoksia torille suunnitellaan

Pitkään suunnitteilla ollut Töölöntorin uudistaminen on nytkähtänyt vihdoin eteenpäin. Asukastilaisuus suunnitelmista järjestetään ensi viikolla. Myös asemakaavasuunnitelmat ovat nyt nähtävillä.

Kaupunki aikoo uudistaa toria ja kehittää sitä nykyistä vetovoimaisemmaksi sekä elämyksellisemmäksi kaupunkitilaksi.

Torille on tarkoitus luoda oleskelu-, ja asiointipaikkoja, jotka houkuttelisivat kävijöitä myös ympärivuotisesti. Suunnitelmassa on ehdotettu jopa kauppahallirakennusta torin itäosaan. Sen toteuttamisen edellytyksiä selvitetään parhaillaan.

Helsingin Uutiset kertoi viime viikolla Hakaniemen kauppahallin peruskorjauksen viivästymisestä ja yläkerran kauppiaskadosta. Kauppahalleja hallinnoivan Helsingin Kaupunkitilojen toimitusjohtaja Peggy Bauer kertoi HU:lle, että vain puolet yläkertaan keskittyvistä käsityöläispaikoista on tällä hetkellä varattu.

Töölöntorin suunnitelmia ja hankkeen tilannetta esitellään verkkoasukastilaisuudessa torstaina 10. marraskuuta kello 18–18.45. Esitysten jälkeen on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Lisätietoja tilaisuudesta löytyy osoitteesta hel.fi/asukastilaisuudet. Liittymislinkki tilaisuuteen lisätään sivuille lähempänä ajankohtaa.

Asemakaavan suunnitelmiin ja aineistoihin voi tutustua 18. marraskuuta asti osoitteessa hel.fi/suunnitelmat.

Alueen kehittämisestä järjestettiin ideakilpailu jo vuonna 2019. Torialueen suunnittelua on jatkettu kilpailun voittaneen suunnitelman pohjalta.

Viime syksynä torialueelle tehtiin muutoksia. Torilta poistettiin pysäköintipaikat ja sinne lisättiin oleskelulava ja penkkejä. Myös taksiasema sai lähteä.

Töölöntorin suunnittelussa varaudutaan myös alueelle suunniteltuihin joukkoliikennehankkeisiin. Runeberginkadun ja Topeliuksenkadun risteys torin länsilaidalla on tarkoitus uudistaa vuosina 2027–2028, kun Länsi-Helsingin raitioteitä rakennetaan.

Asemakaavassa osoitetaan paikat myös maanalaisten raideliikenneasemien sisäänkäynneille, jotka saatetaan tulevaisuudessa rakentaa. Töölöntorin alle on suunniteltu alustavasti Pasilan ja Kampin yhdistävää pikaraitiotietä sekä Pasilan, Töölön, keskustan ja Hakaniemen yhdistävää Pisararataa. Näiden toteuttamisesta ei ole tehty päätöksiä.