Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsinkiläisellä pienleipomolla on hittituote, jota myydään nyt myös kaupoissa – uusia kausimakuja kehitetään koko ajan: "Lokakuussa se oli Oreo-keksi"

Vuosaaressa toimiva Odd on erikoistunut postitse toimitettaviin leipomuksiin.

Joskus pullaa, suklaata tai jäätelöä syödessä pettyy. Sitä metsästää täydellistä makuaistimusta, mutta vaikka ahmisi koko tuotteen, kokemusta ei tule.

Odd Bakeryn tuotteissa tätä ongelmaa ei ole. Banaanileipä on täyteläistä ja lakritsi-fudge niin salmiakkista, että pienikin pala riittäisi.

– Maku on meidän juttumme. Kehittelemme ja testaamme paljon, ja jos jonkin tuotteen maku ei ole onnistunut, se menee roskiin, leipuri Katja Ferm kertoo.

Vuosaarelainen artesaanileipomo valitsee aina kuukauden maun, jonka mukaan tuotevalikoima elää.

– Lokakuussa se on ollut Oreo-keksi ja marraskuun leivokseen haemme juuri parasta kurpitsan makua.

Maxime perusti kahvilan Meilahteen ja havahtui pian siihen, että hyllyt olivat tyhjiä ennen sulkemisaikaa – ranskalaisia herkkuja myydään nyt myös kiertävässä leipomoautossa

Odd Bakery on toiminut kaksi vuotta. Odd tulee sanoista Our Delicious Desserts. Sen on alun perin perustanut Singaporesta Suomeen muuttanut Jamarlizah "Liz" Hyvärinen.

Osakeyhtiöksi leipomo muuttui keväällä.

– Puolisomme väittivät, että nimen pitäisi olla suomalainen, mutta eihän Fazerkaan ole suomea ja hyvin toimii, naiset nauravat.

Kaikesta näkee, että yhtiökumppaneilla synkkaa.

– Tapasimme leipomossa, jossa minä olin töissä ja jonne Liz tuli harjoitteluun. Myöhemmin kun leipomolle tuli taloudellisia vaikeuksia ja minut irtisanottiin, Liz ehdotti, että perustetaan oma firma.

Odd Bakery toimii K-supermarket Vuosaaren sisällä Columbuksessa. Aamupäivisin leipomo vastaa myymälän paistopisteestä ja iltapäivisin vuorossa on omien tuotteiden leipominen.

– Huhuilin tilaa somessa ja kauppias toivotti tervetulleeksi tänne, Ferm kertoo.

Sana on kiirinyt niin, että Odd Bakery on saanut tuotteitaan kymmenkuntaan K-kauppaan. Yksi suosituista perustuotteista on banaanileipä, joka tehdään hävikkibanaaneista.

Leipomo esittelee Facebook-sivuillaan mittavan valikoiman tuotteita, joita naiset valmistavat.

– Vaikka tuotevalikoimamme on runsas, se on suunniteltu niin, että peruspohjia muunnellaan kauden mukaan. Myös tilattavissa fantasiakakuissamme on kuusi vaihtoehtoa, joita voidaan varioida.

Vladimir, 27, toi ruokarekan Hakaniemeen ja myy luukusta vegaanihamppareita ja bowleja – Muistelee alkutaivalta 4 vuotta sitten: "Kyllästyin kanaan, enkä oikeastaan osannut kokata"

Osaaminen ja luovuus pannaan kuitenkin peliin aina tarpeen mukaan.

– Liz on kondiittori, joten hän pystyy tekemään vaikka mitä sokerimassasta.

Esimerkiksi Englannissa on tavallista lähettää vaikkapa syntymäpäivälahjaksi kakku tai cookie. Odd Bakery on hyödyntänyt samaan tapaan postitusta, sillä Hyvärinen halusi leipomolle oman suoran myyntikanavan.

Odd Bakeryltä voi tilata Matkahuollon kautta tuhdin lähes kilon painoisen brownien tai blondien.

Innovatiivinen tiimi, johon kuuluu kolmantena Lizin kondiittoriksi opiskeleva tytär, kertoo parhaillaan yrittävänsä rajoittaa työpäivien pituutta.

– Kaksi viikoittaista vapaapäivää on meille pyhä asia. Olemme myös pystyneet jo maksamaan pientä palkkaa itsellemme, yrittäjät iloitsevat.

Kolmen lajin kahvipöytä kymmenelle syntyy 20 eurolla, katso reseptit

Oletko maistanut? Stadionin tornin juurella myydään "Chef Sepon" legendaarisia mokkapaloja – "Hän on leiponut kaikki itse"

Uusi ilmiö: Helsinkiin avattiin vuokravarasto viineille – "Tukholmassa valtavan suosittua"