Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vattuniemeen suunnitteilla hybridikortteli: asumista, päiväkoti, hotelli, ravintoloita ja kahviloita – rantapromenadi avoin kaikille

Lauttasaaren itärannalla Vattuniemessä halutaan kehittää veneilyyn, retkeilyyn ja vapaa-aikaan liittyvää yrityskeskittymää sekä rakentaa alueelle asuntoja.

Idean taustalla ovat jo nyt Veneentekijäntie 1–11 sijaitsevassa korttelissa toimivat veneilyalan yrittäjät, jotka hakevat kehittämisvarausta tonteille. Tonteilla toimivat vuokraoikeudenhaltijat ovat Oy Maritim Ab, Oy Otto Brandt Ab, Marinepalvelu Oy, Pencentra Oy, J. Leeve Oy ja Kiinteistö Oy Martinkuja 4.

Nykyisin korttelissa sijaitsee veneilyyn liittyviä liike- ja huoltorakennuksia sekä varastoja. Kehittämisvaraussuunnitelma on nimetty Salakuljettajanrannaksi. Ideasuunnitelmaan voi tutustua Kerro kantasi -palvelussa 24. marraskuuta asti.

Tavoitteena on luoda monipuolinen ja elävä hybridikortteli, jossa voisi asumisen lisäksi olla esimerkiksi päiväkoti, hotelli, toimitiloja ja merelliseen vapaa-ajan viettoon sekä harrastamiseen liittyviä tiloja, kuten ravintoloita ja kahviloita. Asumisen osuus voi korttelialueella olla enintään 35 prosenttia rakentamisen koko kerrosalasta.

Asukkaiden pysäköintitilat sekä asiakas- ja henkilökuntapaikat järjestetään osana korttelin alle suunniteltavaa pysäköintilaitosta. Alueen pintapysäköinti poistuu. Tavoitteena on myös vähentää alueen raskasta liikennettä nykyisten toimijoiden konseptin muuttuessa.

Lauttasaaren itärannassa sijaitsevaa Salakuljettajanrantaa kehitetään kestävien kulkumuotojen, erityisesti kävelyn ja pyöräilyn ehdoilla. Alueen lähellä sijaitsee metroasema.

Ranta-aluetta kehitetään virkistyksen, vapaa-ajanvieton ja veneilyn tarpeisiin. Lauttasaaren rantoja kiertävä yleinen jalankulku- ja pyöräilyreitti suunnitellaan rantapromenadina rannan ja korttelin välille niin, että se yhdistyy jo toteutettuun rantareittiin.

Yrittäjien ja kaupungin tavoitteena on mahdollistaa veneilyyn, retkeilyyn ja vapaa-aikaan liittyvän yritystoiminnan jatkuminen rantakorttelissa. Veneilytoimintaan liittyvää yritystoimintaa on alueella ollut 1960-luvulta lähtien.