Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salakuljettajat meloivat kumiveneellä Ruotsista Suomeen voimakkaassa virrassa ilman pelastusliivejä – Riski ei kannattanut

Alkukesästä 2022 kaksi henkilöä meloi kumiveneellä Ruotsista Suomeen Tornionjoen yli. Vastassa oli kuitenkin Suomen Tulli, joka takavarikoi salakuljettajien hallusta viisi kiloa hasista.

Tutkinnan aikana Tulli takavarikoi myös noin neljä kiloa amfetamiinia. Se oli kätketty Ruotsin puolella rajan tuntumaan odottamaan salakuljettamista Suomeen.

Tullin mukaan salakuljettajien melontaretki oli hyvin riskialtis, sillä heillä ei ollut pelastusliivejä, joki oli tulvakorkeudessaan ja virta voimakas.

Tulli on tutkinut tapausta törkeänä huumausainerikoksena.

Törkeästä huumausainerikoksesta epäiltyinä on ollut kolme henkilöä. Tulli pidätti yhden epäillyistä välittömästi joen ylittämisen jälkeen ja kaksi muuta rikokseen osallistunutta henkilöä muutamaa päivää myöhemmin Torniossa.

Lapin käräjäoikeus tuomitsi salakuljettajat useista huumausainerikoksista vankeuteen. Tuomiot olivat vajaasta kahdesta vuodesta viiteen vuoteen. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.