Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin uudelle elokuvateatterille ja ravintolalle etsittiin paikkaa pitkään – Sijainniksi valittiin lopulta alue, jolla on "kehkeytymässä paljon kaupunki- ja ravintolakulttuurin saralla"

Punavuoreen avautuu elokuvateatteri 18. marraskuuta. Merikortteliin sijoittuvassa Riviera Punavuoressa satsataan tunnelmaan ja tarjoiluihin. Kuten 2016 avannut sisarensa Kalliossa, Riviera Punavuori on samalla kaupunginosansa ainoa elokuvateatteri.

Rivieran omistajat Atte Laurila ja Hanna Hynynen ovat työstäneet Punavuori-projektia jo useamman vuoden ajan.

– Asiakkaat ovat toivoneet ja pyytäneet meiltä lisää näytöksia, he kertovat tiedotteessa.

Uuteen teatteriin avataan kaksi salia.

– Punavuori on Kalliota isompi, mutta samalla viemme Rivieran intiimiyttä vielä astetta pidemmälle, Hynynen kertoo.

– Molemmissa Punavuoren saleissa on vain noin 30 paikkaa.

Paikkamääriltään pienet elokuvasalit ovat erikoisuus, jotka soveltuvat myös yksityisten, oman porukan leffanäytösten järjestämiseen sekä mahdollistavat ohjelmistokokeilut ja laajemman elokuvavalikoiman.

– Luvassa on leffabrunsseja, sing-along-näytöksiä, toiveklassikoita ja keikkataltiointeja, Hynynen sanoo tiedottessa.

Punavuori valikoitui uuden teatterin sijainniksi, koska alueelta puuttui elokuvateatteri:

– Kun muutama vuosi sitten aloimme miettiä uuden teatterin avaamista, kävimme katsomassa erilaisia vaihtoehtoja ympäri kaupunkia. Päädyimme Punavuoreen, koska siellä tuntui olevan kehkeytymässä paljon kaupunki- ja ravintolakulttuurin saralla, Laurila kertoo.

Riviera Punavuori on yhtä lailla ravintola kuin elokuvateatteri. Isompi keittiö ja ravintolasali mahdollistavat laajan valikoiman leffaherkkuja. Keittiöstä tarjoillaan pieniä jaettavia ja yhdisteltäviä annoksia nautiskeltavaksi elokuvan kanssa.

– Tässä yhdistyy elokuvateattereista tuttu karkkihylly ja Etelä-Euroopan markkinahalli, Laurila sanoo.

– Valikoimassamme tulee olemaan jopa yli 30 viiniä. Riviera Punavuori on täysverinen viinibaari ja kortteliravintola, Hynynen jatkaa.

Lipunmyynti toimii nettisivulla www.rivieracinemas.fi.