Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uunisaaren ponttonisilta otetaan käyttöön – "Unohdettujen saarelle" pääsee jälleen myös kävellen

Kaivopuiston edustalla sijaitsevaan Uunisaareen pääsee kohta jälleen siltaa pitkin kävellen.

Ponttonisilta asennetaan paikoilleen maanantaina 15. marraskuuta. Silta on ulkoilijoiden käytössä ensi vuoden kevääseen eli perjantaihin 14. huhtikuuta asti.

Merisatamanrannasta Pohjoiseen Uunisaareen kulkeva silta on ulkoilijoiden käytössä vain talvisin. Kesäajaksi se otetaan pois, sillä silloin saaren ja mantereen välillä kulkee lautta. Väylällä kulkee kesäisin paljon veneitä.

Helsingin Uutiset kertoi viime kesänä saaren uusista lauttajärjestelyistä, joista sen vakiokäyttäjät, erityisesti uimarit, olivat harmistuneita. Moni käyttäjä kertoi joutuneensa uusien järjestelyiden myötä ostamaan kahden eri lauttayrittäjän kausilipun. Vakiokäyttäjien mukaan saaren kävijämäärät ovat monesta syystä viime vuosina vähentyneet.

– Tämä alkaa olla unohdettu saari, HU:n haastattelema mies totesi.

Uunisaaressa toimii yksityinen tilausravintola Uunisaari. Kävelysillan avaamisen jälkeen ravintolaan avataan viikonloppuisin myös kahvilapalvelut.

Uunisaari on noin kolmen hehtaarin kokoinen saari, joka muodostuu toisiinsa yhdistetyistä pohjoisesta ja eteläisestä saaresta. Saaresta kulkee myös kävelysilta viereiseen Liuskasaareen. Saaret laajentavat suosittujen Kaivopuiston, Eiran rannan ja Merisataman virkistysalueita ympärivuotisesti.