Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kosmetiikan maahantuonnissa epäillään törkeää veropetosta – suomalaisyritys hyötyi vääristä tullinimikkeistä yli 500 000 euroa

Suomalaisen yrityksen epäillään saaneen yli puolen miljoonan euron hyödyn, kun se on tuonut lisätullien alaisia kosmetiikkatuotteita väärillä tullinimikkeillä Yhdysvalloista Euroopan unioniin. Asiasta tiedottaa Tulli, joka on tutkinut petosta yhdessä Euroopan syyttäjänviraston kanssa.

Esitutkinnan perusteella epäillään, että suomalainen yritys olisi ilmoittanut maahantuomiaan kosmetiikkatuotteita tahallisesti väärillä tullinimikkeillä.

– Tutkimme asiaa törkeänä veropetoksena ja koska tapauksessa on kyse komission asettamien lisätullien välttämisestä, olemme tehneet esitutkinnan yhteistyössä Euroopan syyttäjäviraston, EPPOn kanssa, kertoo tutkinnanjohtaja Hanna Koskenranta tiedotteessa.

Rikoksesta epäiltynä on yrityksen vastuuhenkilö. Tutkinnan aikana on suoritettu koti- ja paikanetsintöjä Suomessa. Tutkinta kohdistui vuosille 2018–2019. Yrityksen katsotaan välttäneen lisätullia yli 500 000 euron arvosta. Tämän lisäksi yritykselle määrättiin tullikorotusta.

Veronkanto korotuksineen ja korkoineen on yli 720 000 euroa. Asia on siirtymässä syyteharkintaan.