Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Ohana, Odeya ja Oboi – näin Korkeasaaren tiikerinpennut saivat nimensä

Korkeasaaren kahden kuukauden ikäiset tiikerinpennut ovat saaneet nimiksi Odeya, Ohana ja Oboi.

Pentujen nimeämiseen pyydettiin apua yleisöltä ja ehdotuksia tuli tuhansia. Lopullisen valinnan tekivät tiikereiden hoitajat. Tänä vuonna Korkeasaaressa syntyneet eläinten poikaset saavat O-kirjaimella alkavat nimet.

Urospentu Oboi on Korkeasaaren tiedotteen mukaan kolmikon rauhallisin ja tällä hetkellä myös rohkein. Odeaya on kookkain. Naaraspennut ovat molemmat sähäköitä. Niistä pienempi sai nimen Ohana. Pennut tunnistetaan parhaiten yksilöllisistä raitakuvioistaan.

– Yritimme koota kolmikolle nimiä jonkin teeman ympärille tai muuten yhteen sopivasti. Valittiin lopulta lyhyet ja ytimekkäät nimet, jotka tuntuivat sopivilta, kertoo eläintenhoitaja Aliisa Peters sanoo tiedotteessa.

Pennut painavat jo lähes 9 kiloa. Pennut ovat uteliaita, mutta arkailevat vielä jonkin verran ihmisiä.

Tiikerinpennut ovat emonsa hoivissa puolestatoista kahteen vuotta ja saavat aikuistuttuaan uudet kodit eurooppalaisista eläintarhoista, jotka osallistuvat amurintiikerin suojeluohjelmaan.