Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kattonäkymistään tunnettu Savoy laajentaa katutasoon – tavoitteena uusi klassikkoravintola, "eteläranskalainen pikkuserkku"

85-vuotias ravintola Savoy laajentaa katutasoon, Eteläesplanadin ja Kasarmikadun kulmaan. Uusi Café Savoy avaa virallisesti ovensa tiistaina 8. marraskuuta.

Café Savoyn ydin on eteläranskalainen keittiö laveasti ymmärrettynä. Ravintola on saanut innoituksensa alueesta, joka ulottuu Atlantin rannalla sijaitsevasta Biarritzista Pyreneiden vuoriston kautta Marseillehin, Provencesta Nizzaan ja aina Italian rajalle saakka.

– Minua ja Savoyn perustajaa Maire Gullichsenia yhdistää syvä rakkaus Etelä-Ranskaan: sen makuja, kulttuuria ja poikkeuksellista valoa kohtaan. Ihmisistä välittyvään ‘joie de vivreen’ (elämän ilo), kertoo Savoyn Chef Patron Helena Puolakka tiedotteessa.

Keittiöpäällikkönä toimii kahdeksan vuotta Savoyssa työskennellyt Matias Poutiainen ja ravintolapäällikkönä Lotta Mettovaara.

Café Savoyn viinilista keskittyy yksinomaan eurooppalaisiin viineihin.

Tilassa tehdyn remontin arkkitehtina on ollut suunnittelutoimisto Amerikka. Sisustussuunnittelusta vastaa Studio Joanna Laajisto, ja iso osa kalusteista on teetetty suomalaisilla valmistajilla ja artesaaneilla. Ravintolan takaseinälle on ripustettu taitelija Karoliina Hellbergiltä tilattu maalaus, joka on Laajiston sanoin kuin ikkuna Etelä-Ranskaan.

Café Savoy kuuluu Financier Groupiin yhdessä Savoyn ja Palacen kanssa. Saku Tuominen, yksi Financier Groupin omistajista, pitää hanketta kiehtovana mutta haastavana.

– Halusimme että uusi ravintola kunnioittaa Savoyn perintöä kilpailematta sen kanssa. Meille oli kunnia-asia tehdä kaikki samalla kunnianhimolla kuin Savoyta perustettaessa 1930-luvulla.