Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi tieto työpaikkailmoituksissa yhä harvinaisuus – Silti 1400 työnantajaa on jo tehnyt tämän merkittävän poikkeuksen

Työnhakijat haluavat tietää avoimen työpaikan palkkahaitarin, mutta avoimuus on Suomessa edelleen harvinaista. Nyt joukko työnantajia eri aloilta näyttää mallia ja on lähtenyt rohkeasti avoimelle linjalle. Tavoitteena on saada palkka kaikkiin työpaikkailmoituksiin – tavalla tai toisella. Asiasta kertoi työnhakupalvelu Duunitori tiedotteessaan.

Viime keväänä Duunitori lanseerasi työnhakukoneessaan uuden palkkaominaisuuden. Tarkoituksena on tuoda avointen työpaikkojen palkat näkyvästi esille ja antaa hakijoille mahdollisuuden etsiä vain työpaikkailmoituksia, joissa kerrotaan avoimen tehtävän palkka.

Reilussa puolessa vuodessa yli 1 400 työnantajaa on käyttänyt palvelun palkkaominaisuutta eli kertonut palkan tai palkkahaitarin yhteensä yli 40 000 työpaikkailmoituksessa.

Kyseessä on kirjava joukko työnantajia pienyrityksistä pörssiyhtiöihin. Mukana on julkisia työnantajia, järjestöjä ja yksityistä sektoria, työnantajia ympäri Suomen sekä lukuisia toimialoja aina sosiaali- ja terveydenhuollosta it-alalle.

Duunitorin datan mukaan palkan sisältävät työpaikkailmoitukset saavat keskimäärin yli 100 prosenttia enemmän lukukertoja kuin muut ilmoitukset. Syitä voi olla muitakin kuin palkkatieto, mutta oletettavasti palkka lisää näkyvyyttä.

– Avoimuus varhaisessa vaiheessa rekrytointiprosessia säästää sekä hakijoiden että työnantajan aikaa. Useiden kyselyjemme ja tutkimustemme mukaan palkka on yksi tärkeimmistä kriteereistä työtä hakiessa ja valtaosa työnhakijoista haluaa palkkatiedon työpaikkailmoituksiin, sanoo Duunitorin viestintäjohtaja Aino Salonen tiedotteessa.