Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lähes joka toinen suomalainen huolissaan: korruptio voi kukkia urheilun jättikisoissa

Noin 40 prosenttia suomalaisia on huolissaan siitä, että urheilun suurtapahtumiin saattaa liittyä muun muassa korruptiota. Tämä käy ilmi Crowst Oy:n tuoreesta kyselystä.

Muina epäkohtina kyselyn tuloksissa nousivat esiin vähemmistöjen kohtelu, tapahtuman parissa työskentelevien rakennustyöläisten olot, järjestäjämaiden poliittiset tavoitteet sekä sotaan liittyvät suorat tai epäsuorat vaikuttimet.

Myös Qatarissa järjestettävät jalkapallon MM-kisat saavat osakseen vahvaa kritiikkiä. Kyselyssä selvitettiin myös suomalaisten seuraamat suosikkilajit ja odotetuimmat isot urheilutapahtumat ja sarjat.

Kyselyssä selvitettiin myös, mitä urheilulajeja suomalaiset seuraavat television tai muun median kautta

Viiden kärjessä ovat jääkiekko, jalkapallo, yleisurheilu, hiihto ja Formula 1 -kilpailut.

Kolme neljästä vastaajasta kertoi seuraavansa urheilua television kautta tai muussa mediassa silloin tällöin tai aktiivisesti. Vain alle kahdeksan prosenttia totesi, ettei seuraa urheilua lainkaan.

Kysely toteutettiin 3.–7. marraskuuta. Valtakunnalliseen kyselyyn vastasi 1 200 16–60-vuotiasta Crowst Oy:n vastaajapohjaan kuuluvaa vastaajaa älypuhelimillaan.