Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutta tietoa Helsingin palkkakaaoksen syistä – kokonaan puuttuvien palkkojen määrä väheni

Helsingin palkanmaksuongelmien syistä on valmistunut aiempaa tarkempi analyysi, kertoo Helsingin kaupunki.

Tunnistettuja syitä palkkavirheille olivat muun muassa palkanmaksuprosessin alkupäässä tapahtunet virheet, joissa palkkaan vaikuttava tieto ei ole ehtinyt ajoissa palkanlaskentaan tai tietoa puuttui tai se oli virheellistä.

Syitä on myös palkkaprosessin palkanlaskentavaiheessa, jolloin palkanlaskentaan saapunutta tietoa ei ole ehditty käsittelemään ajoissa tai käsittelyssä on tapahtunut virhe.

Helsinki siirtyi keväällä vanhasta Hijat-järjestelmästä Sarastian toimittamaan järjestelmään.

Kaupungin mukaan tiedonsiirtoon liittyneet ongelmat vanhan ja uuden palkanmaksujärjestelmän välillä aiheuttavat virheitä.

Virheellisten palkkalaskelmien määrä on laskenut lokakuussa. Palkkavirheiden osuus palkkalaskelmista oli lokakuussa 4,6 prosenttia, kun se syyskuussa oli 6 prosenttia, kaupunki kertoo tiedotteessa.

Tällä hetkellä korjaamattomista palkkavirheistä valtaosa on osittain puuttuvia palkkoja.

Virheistä toiseksi eniten on muita virheitä (mm. lomapäiviin ja poissaoloihin liittyvät virheet) ja kolmanneksi eniten on liikaa maksettuja palkkoja. Korjaamattomien kokonaan puuttuvien palkkojen määrä on lokakuussa vähentynyt.