Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: 133 miljoonan euron tulot olivat "näppäilyvirhe" – Näin yllätysnimi ja verottaja kommentoivat

Tämän vuoden verotiedot tuottivat mehevän yllätyksen: Uudenmaan ja saman tien koko maan kovatuloisin oli hyvin tuntematon Juhapekka Piiroinen, josta ei juurikaan löytynyt aiempia tietoja.

Goofy Unicorn -yrityksen Piiroisellekin jättitulot tulivat yllätyksenä, kun nimi aamulla ilmestyi mediaan tulokuninkaana.

Piiroinen kertoi Helsingin Sanomille ja sittemmin myös ainakin Iltalehdelle, että kyseessä oli "näppäilyvirhe".

– Pitää nostaa käsi pystyyn virheen merkiksi. On normaalia isompia virheitä, joskus pienempiä. Nyt oli pieni näppäilyvirhe, josta kasvoi mielenkiintoinen härdelli. Vähän poskia punottaa. Voi olla, että pysyn neljän seinän sisällä muutaman päivän, Piiroinen sanoi Iltalehdelle.

Virhe on melko hankala, sillä Piiroisen ilmoittamat tulot ovat tuomassa hänelle 46,2 miljoonan euron mätkyt. Piiroinen kertoo Helsingin Sanomille tekevänsä verottajalle oikaisupyynnön.

Verohallinnon pääjohtaja Markku Heikura muistuttaa HS:ssa, että jokainen saa esitäytetyn veroilmoituksen keväällä. Sitä on mahdollisuus täydentää, minkä jälkeen henkilö saa kesän aikana vielä lopullisen veroilmoituksen jälkiverojen maksulappuineen.

Heikuran mukaan jälkiverot on maksettava tai joutuu ulosottoon.

– Sinänsä henkilöillä on oikeus muutosverotukseen kolmen vuoden ajan. Tässä muutosverotuksessa menee kuitenkin helposti puolisen vuotta aikaa, Heikura sanoo HS:lle.

Heikuran mukaan ei ole tiedossa, että verottajan tänään julkaisemissa luvuissa olisi virheitä.