Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

115-vuotias iso jugendkortteli uudistui näyttävästi Katajanokalla – vuokra-asuntoja, hotelli, ravintoloita...

Katajanokan Kruunuvuorenkadulla sijaitseva jugendkortteli Jungmann on saaneerattu vuokra-asunnoiksi, hotelliksi ja liiketiloiksi. Huoneistoja asumiseen ja hotellikäyttöön on kaikkiaan 124.

Vuonna 1907 valmistunut Selim A. Lindqvistin suunnittelema vanha makasiini oli ollut aiemmin toimistona ja pitkään tyhjillään, kunnes se remontoitiin kahden vuoden aikana täysin.

Korttelissa toimii nyt muun muassa ravintoloita, kuten muun muassa Beaky Basterd & Co., Alko, ruokakauppa, kahvila–leipomo ja erilaisia hyvinvointipalveluita.

Huoneistohotellin vastaanotto palvelee myös vuokra-asukkaita. Kattopihalta löytyy laajat yhteistilat kuntoiluun tai vaikka illanviettoon.

Pääsuunnittelija, Arco Architecture Companyn Petteri Piha kertoo hankkeen lähtökohtien olleen erittäin haastavat.

Kortteliin tuli saada riittävä määrä asuntoja, jotta projekti olisi taloudellisesti kannattava. Rakennuksen muodosta johtuen asunnoista tulisi kuitenkin helposti pieniä, syviä ja pimeitä. Tämän takia molemmille puolille taloa avattiin kaksi porraskäytävää, jotka tuovat valoa ja avaavat samalla yhteyden kerrosten välille.

Toinen haaste oli saada toimiva asukaspiha rakennukseen, joka täyttää jo koko korttelin. Ratkaisuna talon neljännestä kerroksesta purettiin iv-konehuoneet ja niiden tilalle rakennettiin Helsingin kaupunginmuseon ohjauksessa uusi valokattoinen piha. Vinoon kattopintaan puhkaistiin vielä kattoterassit.

Julkisivuiltaan suojellun rakennuksen uudistaminen edellytti tiivistä yhteistyötä kaupunginmuseon kanssa. Suunnittelun tuloksena taloon saatiin muun muassa 24 uutta ikkunaa.