Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koirien hoivapalvelut ovat kova kasvubisnes – mutakylvyt ja trimmaus tuodaan nyt kotiovelle

Brittiläisen Asha Singadia Kurosen yritys tuo palvelut kotiovelle.

Suomen ensimmäinen liikkuva lemmikkien trimmaamo Pawfect Grooming on aloittanut toimintansa Helsingissä. Pakettiautosta toimiva yritys tuo lemmikien trimmaus- ja hyvinvointipalvelut kotiovelle.

Idean yritykseen brittiläinen Asha Singadia Kuronen sai muutettuaan Lontoosta Suomeen.

– Kun muutin Suomeen pari vuotta sitten, huomasin, että jouduin käyttämään todella paljon aikaa trimmaamossa käymiseen. En voinut käsittää, miksei kotiin tuotua palvelua löytynyt.

Syyskuussa aloittaneen Pawfect Groomingin erikoisuuksia peruspalveluiden lisäksi ovat lemmikkien mutakylvyt ja ihon syväpuhdistukset. Pyörillä liikkuva trimmauspalvelu sopii etenkin niille, joille lemmikin kuljetus tai kodista poistuminen on vaivalloista.

Konsepti sopii esimerkiksi koiranomistajalle, jolla on haasteita koiran kuljettamisen kanssa. Koiralla voi olla autopahoinvointia tai se voi stressata erilaisia asioita.

Singadia Kuronen sanoo Yrittäjät-lehdessä, että kissatkin tarvitsevat turkin huolto ja trimmausta.

Pawfect Grooming neuvottelee parhaillaan vanhuksille ja liikuntarajoitteisille suunnatuista palveluista.

– Haluamme tarjota hyvää palvelua niille, jotka eivät pysty poistumaan kotoa, Singadia Kuronen sanoo.

Isossa-Britanniassa ollaan Suomea edellä kotiin tuoduissa palveluissa.

– Kotiin tuotetut palvelut ovat kaikissa muodoissa Briteissä 5–6 vuotta edellä Suomea. Lontoossa ruoan kotiinkuljetukset, hierontapalvelut, parturipalvelut, lemmikinhoitopalvelut kotiin tuotuna ovat täysin arkipäivää.

Vastaavia mobilisoituja trimmauspalveluita löytyy myös Dubaista, Yhdysvalloista, Australiasta ja Virosta.

Yritys suunnittelee laajentuvansa uusien lemmikinomistajien kouluttamiseen. Koulutuksesta vastaa lemmikkien hyvinvointiin ja käyttäytymisen kouluttamiseen erikoistunut Maria Pesonen.

– Haluamme auttaa ja neuvoa lemmikinomistajia pitämään hyvää huolta lemmikistään. Olisin itse kaivannut käytännön neuvoja ja tukea, kun hankin ensimmäisen koirani, Singadia Kuronen sanoo.

Trimmausten kuukausittainen tilauspalvelu ja yritysten työntekijöiden lemmikeille suunnatut trimmauspalvelut kuuluvat myös suunnitelmiin.

Yhdellä pakettiautolla aloittaneella yrityksellä on muutoinkin kunnianhimoset kasvuajatukset. Viiden vuoden tavoitteena on noin 3 miljoonan liikevaihto vuodessa. Se pitää sisällään noin 20–25 autoa ja sovelluksen, jossa on Uber-mallinen varausjärjestelmä.

Toiminta-aluetta on tällä hetkellä Uusimaa, mutta haaveissa on olla Pohjoismaiden suurimpia liikkuvien trimmauspalveluiden tarjoaja.

– Olemme ensimmäinen, joka operoi tällä konseptilla koko Pohjoismaissa. Meidän tarkoituksemme on laajentua Ruotsiin ja Norjaan, kunhan saadaan ensin Suomi haltuun etelästä pohjoiseen.