Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uusi 27-kerroksinen tornitalo sai rakennusluvan Kalasatamaan – 267 asuntoa

Kalasataman keskuksen uusi asuinkerrostalo Helsingin Kartta on saanut rakennusluvan, asiasta päätti kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto torstaina.

Tornitalo rakennetaan keskuksen lounaiselle korttelialueelle kauppakeskuksen päälle, jolloin alimpana on kerros 4. Maantasosta laskien taloon tulee 27 kerrosta.

Tällä hetkellä Kalasataman torneista ovat valmiina Majakka, Loisto ja Kojamolle myyty Lumo One. Neljäs torni on rakenteilla. Se on muita matalampi ja jää alle sadan metrin. 24-kerroksisen tornin valmistumisajankohdaksi on kerrottu loppuvuosi 2023. SRV myi viime joulukuussa kyseisen talon 240 asuntoa sekä päiväkotitilat saksalaiselle kiinteistövarainhoitaja Patrizialle.

Uuteen tornitaloon asuntoja tulee yhteensä 267, kooltaan 23,5–128 neliötä ja niiden keskipinta-ala on 46,5 nelötä.

Kerroksessa 5 sijaitsevissa asunnoissa on parviratkaisu, eikä niissä ole viherhuoneita, jotka Kalasataman torneissa ovat korvanneet parvekkeet.

Asukkaiden yhteistilat sijoitetaan kerrokseen 6 sekä kattoterassikerrokseen 25. Osa asuntojen varastotiloista sijoitetaan Redin kauppakeskuksen kellarikerroksiin.

Julkisivun peruspinta on väriltään lähes valkoinen. Julkisivuverhousratkaisu on periaatteiltaan sama kuin asuintornissa, jota SRV parhaillaan rakentaa Kalasatamaan.