Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin uuden sairaalan hinta kohosi miljardiluokkaan – näin hankkeen kustannuksia yritetään karsia

Laakson yhteissairaala -hankkeen laajuuteen ja kustannuksiin esitetään muutoksia.

Rakennuskustannusten nousun vuoksi hankkeen sisältöön esitetään kustannuksia karsivia muutoksia ja enimmäishintaan ehdotetaan korotusta. Nykyhintatasossa sairaalan kustannukset ovat ylittämässä miljardi euroa.

Sairaansijojen määrä pysyy ennallaan.

Hankesuunnitelman suurin muutos koskee oikeuspsykiatrian tiloja, jotka esitetään rakennettavaksi Laakson sijaan Kellokoskelle, missä ne ovat nykyäänkin. Laakson sairaala-alueelle tulisi kaksi uutta sairaalarakennusta kolmen sijaan.

Säästöjä haetaan myös pienentämällä rakennettavan päärakennuksen pinta-alaa, jolloin se madaltuu yhdellä kerroksella. Sairaansijojen määrä säilyisi ennallaan, mutta käytössä olisi myös 2–3 hengen potilashuoneita. Aiemmin suunnitelma oli rakentaa pelkästään yhden hengen potilashuoneita. Psykiatrian osastoille tulee suunnitellut yhden hengen huoneet.

Yhden vanhan rakennuksen peruskorjauksesta luovuttaisiin ja se jäisi kaupungin omistukseen. Rakennukseen suunnitellut toiminnot sijoitetaan pääosin Laakson alueelle muihin rakennuksiin.

Asiaa käsitellään Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaostossa torsaina. Sen jälkeen päätöksiä tekevät sekä Helsingin kaupungin että Husin luottamuselimet.