Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Suuri ravintolayhtiö laajeni Kallioon – osti laimennetulla oluella kikkailleen pubin

Helsinginkadulle vuonna 2018 avattu olutravintola Panema on myyty Onniravintolat-yhtiölle. Ravintolan entinen omistaja oli Kallion Panimoravintoloiden Cleber Gonçalves, joka tunnetaan Coolhead-panimon perustajana.

Onniravintolat omistaa Helsingissä ja Vantaalla 11 ravintolaa, kuten Malmin Crazy Horsen, Itäkeskuksen The Black Birdin ja Vuosaaren Fregatin. Perheyhtiöön kuuluu myös Mad Hopper -panimo, joka toimii ravintola Viiden Pennin yhteydessä Töölössä.

Kallion ja Alppiharjun rajalla sijaitsevassa Panemassa on 18 oluthanaa, joissa tuotteet vaihtuvat säännöllisesti.

– Luonnollisesti Mad Hopperin uutuudet ja vakiotuotteet sekä parhaimmat kotimaiset ja ulkomaiset käsityöoluet näkyvät ja maistuvat jatkossakin Paneman valikoimassa, Onniravintoloiden linjajohtaja Toni Susi sanoo tiedotteessa.

Panema herätti huomiota huhtikuussa 2020, kun se kiersi oluen ulosmyyntirajoituksia laimennetulla oluella. Valvira piti tilannetta aluksi ongelmallisena, mutta lopulta ravintola sai toteutettua suunnitelmansa. Jäähileillä ja hedelmillä 2,8-prosenttiseksi laimennettu juoma kävi kaupaksi erityisesti vappuna, jolloin ravintolat olivat koronarajoitusten vuoksi suljettuina.