Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autoilun rajoittaminen Esplanadeilla meni läpi

Pohjois- sekä Eteläesplanadeilta poistuu ensi kesään mennessä yksi autokaista ja tilaa varataan kävelyn käyttöön.

Laajentuvat kävelyalueet parantavat kävelyn sujuvuutta ja mahdollistavat enemmän oleilua Esplanadien alueella, lisäksi kokeilun vaikutukset alueella toimiviin yrityksiin ovat maltillisia. Näin linjasi kaupunkiympäristölautakunnan enemmistö tiistaina. Äänestyksessä vähemmistöön jäivät kokoomus ja perussuomalaiset.

Liikennejärjestelyihin tehdään muutoksia myös Erottajankadulla sekä Kasarmikadulla Eteläesplanadin ja Pohjoisen Makasiinikadun välillä, joka toteutetaan pihakatuna.

Kaivopuiston ajoestekokeilu keskeytetään – "Hyvistä tavoitteista huolimatta ei ollut onnistunut"

Lönnrotinkadulla välillä Mannerheimintie-Hietalahdenkatu ajorata kavennetaan yksiajokaistaiseksi ja kadulle lisätään pyöräkaista länteen suuntautuvalle pyöräliikenteelle. Järjestelyjen toteuttaminen edellyttää pysäköinnin kieltämistä kadun toiselta laidalta.

Kokeilu jatkuu syksyyn 2024, mutta saatujen kokemusten perusteella kokeilu voidaan päättää suunniteltua aiemmin tai vastaavasti jatkaa aiottua pidempään, jos se on "ydinkeskustan liikenteen kokonaistoimivuuden kannalta perusteltua". Runsaan lumen aikana kokeilun järjestelyitä voidaan muuttaa, jotta lumelle ja sen poistoon on riittävästi tilaa.

Jalankulkijat kannattavat Pohjoisesplanadin leveää kävelykatua – ”Mieluiten tulisin autolla, mutta se on niin kallista”

Helsingin keskusta näivettyy entisestään nyt suunnitelluilla uudistuksilla, pelkäävät yrittäjät – Kaupungin mukaan yrityksissä yliarvioidaan autolla tulevien asiakkaiden määrä

Näin kävelykeskusta laajenee ensi kesäksi Helsingissä – Ajoratoja vähennetään Esplanadeilta ja Lönkalta

Tällaista murskakritiikkiä sai Kaivopuiston kesäkokeilu: Kaikki liikkuivat niin kuin ennenkin, yrittäjät kärsivät ja betoniporsaat olivat rumia