Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Yksi tekijä yhdistää alle 60-vuotiaina koronaan kuolleita – Tällaisia syitä koronakuolemien taustalla on

Koronaan kuolee Suomessa yhä vanhempia ihmisiä, kertoo Iltalehti. Kuolleiden iän mediaani eli keskiluku on noussut 85 vuoteen. Naisilla ikämediaani on 88 vuotta ja miehillä 83 vuotta.

Valtaosaan kuolemista ovat vaikuttaneet myös muut sairaudet kuin korona: vain 12 prosenttia kuolleista on menehtynyt ainoastaan koronaan.

Koronalääke ei juurikaan edistä sairaalapotilaiden toipumista – "15 prosenttia oli puolikuntoisia tai huonommassa kunnossa vuoden jälkeen"

Iltalehden tiedot perustuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtava asiantuntija Sirkka Goebelerin esitykseen Tartuntatautipäivillä. Goebler totesi, että vaikka koronakuolemia on ollut myös muissa ikäryhmissä kuin kaikkein vanhimmissa.

Monia alle 60-vuotiaita koronaan kuolleita yhdistää yksi tekijä: lihavuus.

Myös rokottamattomuus altistaa tilastojen mukaan koronakuolemalle: kuolleista suurempi osa on rokottamattomia kuin samanikäisestä väestöstä. Neljäkään koronarokotusta ei kuitenkaan estä koronaan kuolemista, jos potilas on hyvin iäkäs.

Luvut julki: Tämä on koronan osuus vaikeista hengitystietulehduksista