Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

KRP: Kansanedustaja Wille Rydmania koskeva seksuaalirikosepäily etenee syyteharkintaan

Kansanedustaja Wille Rydmania (ryhmä Rydman, kok.) koskeva seksuaalirikosepäily siirtyy syyteharkintaan. Asiasta tiedottaa Keskusrikospoliisi.

Esitutkinnassa on tutkittu vuonna 2015 tapahtunutta epäiltyä seksuaalirikosta. Poliisi epäilee rikoksesta yhtä henkilöä, ja myös asianomistajia on yksi. Epäilty ja asianomistaja ovat olleet tapatuma-aikaan täysi-ikäisiä.

Wille Rydman tekee paluun – MTV: Nyt tulee Ryhmä Rydman

Wille Rydman avautui tapauksensa poliisitutkinnasta, antaa piiskaa kokoomukselle – "Se on viimeinen kerta, kun minulla on ollut mitään intiimiä kanssakäymistä alaikäisen kanssa"

Poliisi aloitti esitutkinnan Helsingin Sanomien Wille Rydman-uutisesta – tutkinnassa kaksi rikosnimikettä

Esitutkinta on valmistunut ja siirtyy syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle. Poliisi ei tiedota tapauksesta enempää. Syyteharkinta ei automaattisesti tarkoita sitä, että asiasta nostetaan syytettä.

Wille Rydmanin ura kokoomuksessa alkoi käydä hankalaksi, kun kesäkuussa Helsingin Sanomat uutisoi kansanedustajaan liitetystä epäasiallisesta käytöksestä, jossa osallisina oli ollut enimmäkseen alaikäisiä tai nuoria naisia. Heti Helsingin Sanomien jutun alkumetreillä kerrottiin, ettei Rydmania epäillä mistään rikoksesta.

Tilanne muuttui heinäkuussa, jolloin KRP aloitti Rydmanin omasta toiminnasta esitutkinnan. Rydman itse tyrmistyi ratkaisusta.

– Eräs Helsingin Sanomille minusta karmeita lausuntoja antanut henkilö on väittänyt minusta poliisille vieläkin törkeämpiä asioita. Asioita, joita välillämme ei koskaan ole todellisuudessa tapahtunut, Rydman kirjoitti heinäkuussa.

Nyt noiden asioiden ja lausuntojen käsittely etenee syyteharkintaan asti.

Myös Rydman itse jätti rikosilmoituksen Helsingin Sanomien jutusta.

Rydman on reagoinut tiukasti sosiaalisessa mediassa myös puolueensa kokoomuksen ratkaisuihin. Nimeltä sittemmin oman Ryhmä Rydmaninsa perustanut Rydman on nostanut esiin eduskuntaryhmän johtomiehen Kai Mykkäsen.

– Nyt kokoomuspäättäjien onkin syytä kysyä itseltään, olisiko samalla aika pakittaa kesäkuun pikajohtopäätöksistä. Jos ei, niin sehän merkitsisi sitä, että HS:n tuomio on voimassa kunnes toisin todistetaan – ja minä syyllinen, kunnes olen todistanut syyttömyyteni, Rydman kirjoitti elokuussa.