Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuvataiteilijan parrakkaat naishahmot kuljeksivat museon käytävillä – Mistä on kyse?

Seitsemän museota avoinna iltakymmeneen.

Kuvataiteilija Viggo Wallensköldin teoksista tutut, sekä naista että miestä muistuttavat hahmot, kuljeskelevat keskiviikkoiltana HAMin näyttelytilassa (Eteläinen Rautatiekatu 8).

Näyttelijöiden Johanna Kuuvan ja Topi Kohosen esittämät hahmot tarjoavat erilaisen tilaisuuden tutustua HAMissa esillä olevaan Wallensköldin näyttelyyn.

Tapahtuma on osa seitsemän museon maksutonta elämyskierrosta, joka järjestetään keskiviikkoiltana 23. marraskuuta.

Illan aikana museoissa koetaan tanssiesityksiä, teatteria, runoutta ja elävää musiikkia.

Esimerkiksi Helsingin Taidehallin (Nervanderinkatu 3) 12 kattoa -näyttelyyn voi tutustua jazz-yhtye Django Collectiven swing-musiikin tahdittamana.

Hakasalmen huvilan (Mannerheimintie 13 B) elokuvahistoriallisessa Rikoksen ja rakkauden kaduilla -näyttelyhuoneissa seikkailee improvisaatioteatteriryhmän henkilöhahmoja, jotka ovat vuorovaikutuksessa niin näyttelyn kuin museovieraiden kanssa.

Helsingin kaupunginmuseossa (Aleksanterinkatu 16) näyttelijät Aleksi Holkko ja Hanna-Kaisa Tiainen kutsuvat Horot – seksityöntekijöiden puheenvuoro -näyttelyn kävijät tutustumaan maailmankirjallisuuden seksityökuvauksiin sekä eroottiseen runouteen.

Tapahtumassa ovat mukana Designmuseo, Hakasalmen huvila, HAM, Helsingin kaupunginmuseo, Luonnontieteellisen museo, Sinebrychoffin taidemuseo sekä Helsingin Taidehalli kanssa.

Museot ovat keskiviikkona avoinna kello 22 asti. Kaikkiin museoihin on vapaa pääsy.