Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Ammattiliitot haastavat Helsingin oikeuteen palkkasotkujen vuoksi – ay-pomo: "Nyt ei enää selittelyt auta"

Ammattiliitot JHL ja Tehy kertovat haastavansa Helsingin kaupungin oikeuteen kuukausia jatkuneiden palkanmaksuongelmien vuoksi.

– Palkanmaksusotku sen kun jatkuu ja Helsinki levittelee käsiään. Meille ei jää tässä enää muuta mahdollisuutta kuin katsoa oikeusteitse tilanne loppuun saakka. Nyt ei enää selittelyt auta, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine toteaa liiton tiedotteessa.

Helsingin palkanmaksusotkujen juurisyy löytyi – näin ongelmat aiotaan selättää

Liiton mukaan kaupunki rikkoo lakeja ja virka- ja työehtosopimusta koko ajan pahemmin.

JHL kertoo vaatineensa palkkasotkun selvittämistä mielenilmauksilla, neuvotteluilla, valvontapyynnöillä ja rikosilmoituksella.

Myös ammattiliitto Tehy on tehnyt asiasta rikosilmoituksen jo kesällä. Nyt Tehy vaatii työtuomioistuimelta asian kiireellistä käsittelyä, koska palkanmaksu on työnantajan tärkeimpiä velvollisuuksia.

– Toivottavasti tämä auttaa työnantajaa ottamaan velvoitteensa vakavasti, puheenjohtaja Milla-Riikka Rytkönen sanoo Tehy-lehdessä (17.11.).

Väärin maksettujen palkkojen korjaustahti hidastunut Helsingissä – virheet aiempaa monimutkaisempia

Marraskuun alussa kaupungilla oli korjaamattomia palkka- ja muita virheitä 8 200. Tilanne ei ole juurikaan parantunut syksyn aikana.

Ongelmat alkoivat viime keväänä kun kaupunki otti käyttöönsä uuden palkanmaksuohjelman. Palkkoja on jäänyt kokonaan maksamatta, erilaisia lisiä on puuttunut ja palkkatiedoissa on ollut virheellisiä tietoja.

Palkanmaksuongelmat ovat ajaneet ihmiset panttaamaan tavaroitaan – ”On päässyt muutama kirosana kaupungin suuntaan”

Miksi palkkakaaoksen aiheuttaneen Sarastian käyttöönottoa ei lykätty lisää, vaikka sitä harkittiin? "Vastassa olisivat olleet toisenlaiset riskit" – henkilöstöjohtaja Nina Gros otti vastuun kriisin hoitamisesta

Pilaavatko 0,00 euron palkkakuitit ja hoitajakriisi Helsingin maineen? Pormestari: ”Ei ole varaa menettää osaajia"

Päiväkodissa työskentelevä sai palkkaa 0 euroa – näillä keinoilla kaupunki ryhtyy nyt ratkomaan palkanmaksuongelmia

"Isossa kuvassa se toimii suunnitellusti, vaikka puutteita onkin" – Helsingin digijohtaja puolustaa uutta palkanmaksujärjestelmää