Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tunnistatko Mikko Leppilampea tästä kuvasta? – "Halusin vielä jonkun rosoisen roolin"

Suomen eturivin näyttelijät tähdittävät tulevaa Comeback-elokuvaa, jota viime aikoina on kuvattu Suitian linnassa Siuntiossa.

Elokuvaohjaaja Petri Kotwica on innoissaan, suorastaan täpinöissään. Hetki sitten Suitian linnassa on saatu niin sanotusti purkkiin yksi tulevan Comeback-elokuvan lyhyt, mutta tärkeä kohtaus. Kohtauksessa elokuvan keskeiset roolihenkilöt lähtevät yöllä hipihiljaa perhekodin ovesta salaa ulos.

– Se on siinä! Meni kyllä hyvin!, Kotwica hihkaisee kohtauksen näyttelijöille Mikko Leppilammelle, Ville Myllyrinteelle ja Anni Iikkaselle. Hyvin teki työnsä myös kuvausryhmä, joka kuvasi, äänitti ja valaisi yöllistä ulkokohtausta.

Kohtausta harjoiteltiin marraskuun alussa Suitian linnassa ja pihalla pitkin iltaa.

– Elokuvassa tämä kohtaus näkyy ehkä puolen minuutin ajan, Kotwica arvioi.

Ensi syksynä elokuvateattereihin tulevan Comeback-elokuvan kuvaukset ovat Petri Kotwican mukaan sujuneet hyvin Suomen eturivin näyttelijöiden ansiosta.

– Tämän jengin kanssa on ilo tehdä työtä. Näyttelijät ovat taidoiltaan ihan uskomattomia. Lisäksi meillä on kuvauksissa hauskaa, Kotwica toteaa.

Kotwica antaa kiitosta myös Suitian linnan löytymisestä ja saamisesta elokuvan keskeiseksi kuvauspaikaksi. Elokuvan yhtenä keskeisenä tapahtumapaikkana on perhekoti, ja sellaiseksi Suitian linna on elokuvassa lavastettu.

– Emme kuvaa realismia, vaan komediaa, joten meilllä on oikeus hieman ylevöittää tapahtumapaikkoja, hän sanoo.

Helppoa sopivan paikan löytyminen ei kuitenkaan ollut. Kotwica kertoo katsoneensa parikymmentä kohdetta valokuvista, ja käyneensä katsomassa niistä noin 15 kohdetta.

Myös näyttelijät kertovat olevansa innoissaan tulevasta elokuvasta.

– Ei ole ollenkaan itsestäänselvää, että saa pääroolin, vaikka se kovasti kiinnostaisikin. Itse olen jo pitkään halunnut tehdä vielä jonkun tällaisen rosoisen roolin. On todella ”makeeta” saada irtautua omasta identiteestistään ja elää hetken ikään kuin jonkun toisen elämää, yhtä elokuvan pääroolia esittävä Mikko Leppilampi kertoo.

Leppilampi esittää elokuvassa aiemmin menestynyttä, mutta sittemmin ”miljoonansa juonutta” kitaristia, joka haluaa koota bändin vielä yhteen.

Samaa sanoo myös Ville Myllyrinne, joka esittää toista bändin paluuta yrittävää jäsentä.

– Olen ollut yli 20:ssä elokuvassa mukana, mutta roolini ovat enimmäkseen olleet tätä pienempiä rooleja. Ei tällaisia isoja rooleja kovin kauheasti ole näyttelijöille tarjolla. Minulle tämä rooli on suorastaan harvinaista herkkua, hän kertoo.

– Olen viime aikoina ohjannut elokuvia, joten näytteleminen on taas kivaa vaihtelua, kertoo puolestaan Pamela Tola, joka esittää elokuvassa perhekodin äitiä.

– Olen paljon täällä Suitian linnassa mukana, tämähän on elokuvassa minun kotini, hän kertoo.

Perhekotiin sijoitettua teini-ikäistä tyttöä esittää 19-vuotias Anni Iikkanen.

– On haastavaa päästä 15-vuotiaan tytön ajatusmaailmaan, mutta roolihenkilön ikä ei silti ole ongelmista suurin. Suurin haasteeni oli etenkin aluksi roolihahmoni kovuus, koska se on itselleni hyvin vierasta. Elokuvan Ellie on kokenut kovia, ja ymmärrän, että nämä kokemukset vaikuttavat hänen käytökseensä. Olen lopulta kuitenkin onnistunut solahtamaan tähän rooliin, Iikkanen kertoo.

Muissa elokuvan rooleissa nähdään muun muassa Paula Vesala, Marja Packalén, Mari Perankoski, Kirsi Ylijoki, Armi Toivanen ja Vuokko Hovatta.

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Petri Karra ja Aleksi Bardy. Bardy on myös tuottanut elokuvan.

Juttu on julkaistu aiemmin Länsi-Uusimaassa.