Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Onko tässä Suomen kallein hampurilainen? – kysyntä löi yrittäjän allikällä

Hampurilaisbuumi on kasvannut Suomessa niin suuriin mittasuhteisiin, että burgerista ollaan valmiita maksamaan poskettomaltakin kuulostavia summia. Karhunlihaa ja ankanmaksaa hampurilaisissaan käyttänyt Burgers & Wine -ravintola esitteli marraskuun alussa 59 euroa maksavan 23K Lobster -hampurilaisen.

Pikaruokaketju myi 199 euron hampurilaista – "Ehkä 20 meni"

Lehtikullalla koristellun briossisämpylän välissä on muun muassa wagyu-härkää, puolikas hummeri, Royal Baeri -kaviaaria Siperian sammesta ja mustavalkosipulimajoneesia.

Triplan kauppakeskuksessa toimivan ravintolan yrittäjä Tony Brander kuvailee, että burgerin suunnittelu lähti lapasista. Hän odotti, että sitä myytäisiin vain 5–10 kappaletta kuukaudessa. Brander sanoo kysynnän kuitenkin yllättäneen hänet totaalisesti.

–  Nyt mennään yli sadan burgerin kuukausitahtia. Myynnin aloituksen ensimmäisenä tuntina tämä myytiin jo loppuun. Myös kulta loppui kesken. Saimme sitä kuitenkin Italiasta lisää. Lobster Burgeria ollaan tultu syömään ympäri Suomea, joka tietysti ollut yllätys, Brander kertoo Helsingin Uutisille.

Brander sanoo, että Burgers & Wine -ravintolan ideana on tarjota hampurilaisia hieman tyylikkäämmin, mihin Suomessa on yleensä totuttu. Syksyllä 2020 Brander suunnitteli luksushampurilaisten konseptin laajentamista ulkomaille.

– Korona tappoi suunnitelmat kansainvälistymisestä. Nyt tahtotila olisi laajentua Suomen laajuiseksi ketjuksi.

Lobster-burger saattaa olla kallein Suomessa tällä hetkellä myytävä hampurilainen. Esimerkiksi luksushotelli Kämpin ravintolassa myytävä 31 euron hampurilainen jää hinnan puolesta taakse. Kämp Burger sisältää kotimaista rotukarjan lihaa, chipotle-pekonimajoneesia ja cheddar-juustoa. Annoksen hintaan kuuluuvat myös ranskanperunat.

Lakimies Asko, 35, on testannut 424 eri hampurilaista –  nämä suomalaiset burgerit saivat täydet 5 tähteä

Helsingin Uutiset kertoi lokakuussa keittiömestari Sami Garamista, joka kehitteli pikaruokaketju Snackylle 199 euron hampurilaisen vuonna 2008. Myös tuossa annoksessa oli käytetty wagyu-härkää.

Garam muisteli, että kyseistä hampurilaista meni yhteensä noin 20 kappaletta.

Uusi hampurilaisketju aloittaa Suomessa - ensimmäinen ravintola auki perjantaina

Hurjaksi äitynyt hintakikkailu yleistyy Helsingin ravintoloissa: 11 euron pizza maksoi yllättäen 18 euroa – Wolt pyytää ilmiantoja

Koulussa lusmuillut Luckie Bao, 31, perusti Helsinkiin valtavan ravintolaimperiumin – "Sushin nousukausi päättyi jo"