Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediat: Entinen Hartwall-areena tulee myyntiin – näille ehdokkaille venäläisoligarkit saattavat sen myydä

Entinen Hartwall-areena eli Helsinki Halli on nyt virallisesti myynnissä. Perjantaisen yhtiökokouksen yhteydessä muille osakkaille kerrottiin, että areenassa yhtiöidensä kautta suurinta määräysvaltaa käyttävät venäläiset oligarkit Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg ovat myymässä areenan, uutisoi Helsingin Sanomat.

– Myyntihinnasta minulla ei ole mitään hajua, ja tuskin muillakaan osakkeenomistajilla, Ilta-Sanomien haastattelema osakkeenomistaja Jari Väänänen kertoi.

– Kokouksessa ei myöskään tuotu esiin ostajakandidaattien nimiä, mutta vahvasti jäi sellainen vaikutelma, että aika pian areena olisi tosiaan menossa kaupaksi, hän sanoi.

Myös viranomaisten täytyy hyväksyä areenakauppa, koska venäläisomistajat ovat EU:n ja Yhdysvaltain pakotelistalla.

Areenan ostamisesta kiinnostuneiksi Ilta-Sanomat listaa kansainvälisen tapahtumajätti ASM Globalin, saksalaisen tapahtumakonserni CTS Eventimin sekä energiayhtiö St1:n omistajan Mika Anttosen. Myös äskettäin perustettu Team Jokerit Oy saattaa olla ostajien joukossa.

Halli on ollut tyhjillään siitä lähtien, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta.