Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt tuli lopullinen päätös: Seurakunta luopuu Herttoniemen käyttökelvottomasta kirkosta

Herttoniemen seurakunta luopuu käyttökelvottomassa kunnossa olevan Herttoniemen kirkon vuokraamisesta viimeistään vuoden 2024 alussa.

Kirkkoherra Minnamari Helasepän mukaan vuokrasopimuksesta yritetään päästä irti jo aikaisemmin. Kiinteistön omistaa Helsingin seurakuntayhtymä.

– Olemme jo useamman vuoden maksaneet enemmän tai vähemmän tyhjästä, koska kirkkoa ei voi käyttää. Väistötilana palveleva Laituri on paikannut toimistotilojen tarvetta, mutta ei ole toiminut riittävässä määrin seurakuntalaisten kokoontumistilana. Haluamme mieluummin käyttää rahat tavalla, joka hyödyttää seurakuntalaisia. Etsinnässä ovat käyttökelpoiset tilat, jotka palvelisivat herttoniemeläisiä ja Herttoniemenrannassa asuvia seurakuntalaisia, Herttoniemen seurakunnan verkkosivuilla kerrotaan

Päätös tehtiin seurakuntaneuvostossa 8. marraskuuta. Asiasta jätettiin yksi eriävä mielipide.

Vuonna 1958 rakennettu Herttoniemen kirkko on ollut poissa käytöstä kesäkuusta 2019 lähtien vakavien sisäilmaongelmien takia.