Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pyöräteiden talvisuolausta joudutaan säännöstelemään Helsingissä – näihin kaupunginosiin tulee uusia tehohoidettuja reittejä

Tehostetusti hoidettujen pyörä- ja kävelyreittien verkosto laajenee Helsingissä noin 95 kilometriin talvikaudeksi 2022–2023. Uusia reittejä tulee muun muassa Raide-Jokerin varteen, esimerkiksi Herttoniemen ja Oulunkylän välille sekä Pitäjänmäkeen.

Venäjän hyökkäyssodan aiheuttaman raaka-ainepulan takia talvihoidon menetelmiin tulee kuitenkin muutoksia.

– Ukrainan sota vaikuttaa tänä talvena myös talvihoidon menetelmiin. Harjasuolauksessa käytettävää teollisesti valmistettua liuossuolaa on tällä hetkellä hyvin rajoitetusti saatavilla, sillä sen valmistuksessa käytettävistä raaka-aineista on pulaa sodan takia. Jäljellä olevaa liuossuolaa joudutaan säännöstelemään, sillä sitä tarvitaan etenkin keväiseen pölynsidontaan kaduilla. Raemuodossa olevasta tiesuolasta ei ole pulaa, kaupungin tiedotteessa sanotaan.

Kaupungin mukaan on todennäköistä, että harjasuolauksesta täytyy siirtyä tehostettuun auraukseen ja hiekoitukseen matalalla kynnyksellä liuossuolan puutteen takia. Pelkkä lumen harjaus ilman suolan sulattavaa vaikutusta ei riitä pitämään väylää laadukkaassa kunnossa.

Pidemmällä aikavälillä kaupunki selvittää vaihtoehtoisia materiaaleja tehostetun talvihoidon liukkaudentorjuntaan.

Tehostetun talvihoidon verkosto talvella 2022-2023