Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puulämmitteinen sauna kuumenee helsinkiläislähiön kirkolla – klapit tulevat rovastin takapihalta

Pihlajamäen kirkon alapihalla kylvetään keskiviikkona naisten saunavuorolla.

Saunominen tapahtuu Malmin seurakunnan puulämmitteisessä peräkärrysaunassa.

Saunan on rakentanut rovasti Jukka Holopaisen kokoama "äijäkööri".

– Ajatus lähti liikkeelle kolme vuotta sitten jouluaattona Viikin kirkon pihalla, jossa saunoimme vuokrasaunassa, Holopainen kertoo.

Hän oli myös pohtinut, minkälaista toimintaa seurakunta voisi tarjota miehille. Toiveet liittyivät saunomiseen ja rakentamiseen, käsillä tekemiseen: siispä saunaa rakentamaan.

Holopainen kokosi miesporukan ja sai käyttöönsä verstastilat Tattarisuolta, jossa porukka alkoi kokoontua keskiviikkoisin.

Holopainen harmittelee, että koronarajoitusten vuoksi projektin pariin ei voinut koota isompaa joukkoa lehti-ilmoittelulla.

Valmista saunaa on tänä vuonna kierrätetty seurakunnan erilaisissa tapahtumissa kuten rippileirillä ja isä–lapsi-leirillä.

Puut ovat toistaiseksi tulleet rovastin omalta pihalta Malmilta.

Miesten ja naisten saunavuoroja on järjestetty Pihlajamäen kirkolla.

Keskiviikkona 23. marraskuuta on naisten saunavuoro kello 16–20.

Partiolaisten tiloista löytyy suihku ja tila vaatteiden vaihtamiselle. Saunassa ollaan uima-asussa. Saunaan mahtuu noin kymmenen henkeä kerralla.

Peräkärrysauna lämpiää myös jouluaattona Viikin kirkon edustalla. Tuolloin saunotaan tunnin vuoroissa aamukymmenestä kello 16 asti. Saunavuorolle otetaan 12 henkilöä.

– Viereinen kuntosali on luvannut tarjota suihkun ja pukutilat, rovasti iloitsee.