Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laatta irtosi vuonna 2018 avatun Uuden Lastensairaalan seinästä – kaikki kiinnitykset tarkastetaan

Vasta muutama vuoden Meilahdessa käytössä olleen Uuden Lastensairaalan julkisivussa on havaittu vakavia ongelmia. Sairaala otettiin käyttöön syksyllä 2018.

Uuden lastensairaalan julkisivun laattojen kiinnityksessä on havaittu puutteita. Tämän vuoksi kaikkien sairaalan julkisivulaattojen kiinnitykset tarkistetaan ja puutteelliset kiinnitykset korjataan.

Ongelmat havaittiin selvityksessä, joka käynnistettiin välittömästi sen jälkeen, kun sairaalan julkisivusta irtosi laatta lokakuun alussa. Neljännen kerroksen terassitasolle tippunut laatta ei aiheuttanut vaaratilannetta.

Sairaalan päätoteuttaja SRV johtaa korjaustöiden suunnittelua. Korjaustyöt tullaan suorittamaan viipymättä. Osana korjaussuunnittelua kaikki julkisivut tarkastetaan ja laatan putoamiseen johtaneet syyt selvitetään tarkemmin. Korjaustyöt käynnistetään arviolta loppuvuoden aikana.

– Julkisivut korjataan ja kiinnitykset asennetaan uudelleen kestävästi, jotta rakennuksen julkisivu on turvallinen myös tuleviksi vuosiksi. Korjaustöihin tartutaan nopeasti, ja ne tehdään siten, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän häiriötä sairaalan henkilökunnalle tai asiakkaille, toteaa SRV:n yksikönjohtaja Ossi Inkilä tiedotteessa.