Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vattuniemen kolmelle tontille jopa 550 asukasta – toimistotaloon saneerataan palveluja iäkkäille sekä päiväkoti

Kolmelle tontille Lauttasaaressa suunnitellaan täydennysrakentamista. Uusia asukkaita tonteille on tulossa enintään 550.

Toimitilojen kysynnän vähentyessä Vattuniemessä, alueelle halutaan lisää asuntoja. Muutos on ollut nähtävillä jo joitakin vuosia.

Melkonkatu 7:ssä tavoitteena on mahdollistaa kahdeksankerroksisen asuintalon rakentaminen tontille. Uusia asukkaita on tulossa yhteensä 80. Tällä hetkellä tontilla on kaksi seitsemänkerroksista taloa ja maanpäällinen pysäköintialue. Uusia autopaikkoja on tulossa 60.

Kaavaratkaisun myötä tontin kerrosala kasvaa 3 234 kerrosneliömetriä. Voimassa olevassa asemakaavassa tontti on merkitty asuinkerrostalojen korttelialueeksi.

Osoitteessa Melkonkatu 22 aiotaan muuttaa vuonna 1985 valmistunut neljäkerroksinen liike- ja toimistotalon käyttötarkoitus asunnoiksi, hoivakodiksi, päiväkodiksi ja toimisto- sekä liiketilaksi.

Yhteensä 62 uutta autopaikat sijaitsee pysäköintihallissa pihakannen alla ja maantasossa. Asukasmäärä lisääntyy 215 asukkaalla.

Särkiniementie 5:ssä tavoitteena on mahdollistaa viisikerroksisen toimistotalon muuttaminen asunnoiksi. Rakennukseen voidaan sijoittaa palveluasumista. Voimassa olevassa, vuodelta 1985 olevassa asemakaavassa tontti on määritelty teollisuus- ja varastoalueen korttelialueeksi.

Rakennusta korotetaan osin yhdellä lisäkerroksella. Länsisiipeä madalletaan neljällä kerroksella asuntojen valoisuuden ja viihtyisyyden lisäämiseksi. Tontilla olevasta rakennuksen rungosta tullaan hyödyntämään rakentamisessa vähintään 75 prosenttia. Autopaikat sijaitsevat pysäköintitilassa pihakannen alla. Uusi autopaikkoja on yhteensä 69. Asukasmäärä lisääntyy noin 255 henkilöllä.

Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli Melkonkatu 7:n ja 22:n sekä Särkiniementie 5:n tarkistettuja asemakaavan muutosehdotuksia kokouksessaan tiistaina.

Vattuniemen aluetta on rakennettu 1950-luvulta lähtien. Alueella on toimisto-, teollisuus- ja asuinrakennuksia. Vattuniemen asuinkerrostalokanta on vanhenemassa eteläisellä ja läntisellä alueella. Kiinteistöissä harkitaan perusparannusten yhteydessä toteutettavia rakennusten korotuksia ja tonttien täydennysrakentamista.

2000-luvulta lähtien asuinrakennusten osuus Vattuniemen alueella on alkanut kasvaa. Toimistotilojen osuus on puolestaan vähentynyt. Kysyntä on ollut vähäistä. Kiinteistöjen omistajat ovat hakeneet runsaasti asemakaavan muutoksia toimitilatonttien muuttamiseksi asuinkäyttöön erityisesti Vattuniemen keskiosissa.