Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uuden Lastensairaalan korjausten maksajasta ei vielä tietoa – SRV: "Totta kai tuli yllätyksenä"

Korjaustyöt kestävät viikkoja.

Vasta muutaman vuoden Meilahdessa käytössä olleen Uuden Lastensairaalan julkisivussa on havaittu vakavia ongelmia. Helsingin Uutisten lukija ihmetteli jo viime viikolla rakennuksen ympärillä olevia työmaatelineitä.

Sairaalan julkisivulaattojen kiinnityksessä havaittiin puutteita selvityksessä, joka käynnistettiin sen jälkeen kun yksi laatoista irtosi seinästä lokakuun alussa. Neljännestä kerroksesta irronnut laatta tipahti sairaalan terassikerrokselle. Irtoamisesta ei aiheutunut vaaraa ohikulkijoille.

Sairaala otettiin käyttöön syksyllä 2018.

Seuraavaksi kaikkien julkisivulaattojen kiinnitykset on tarkoitus tarkistaa. Puutteelliset kiinnitykset korjataan. Korjaustöiden suunnittelua on nimetty johtamaan pääurakoitsijana toiminut SRV. Työt käynnistetään yksikönjohtaja Ossi Inkilän mukaan vielä loppuvuoden aikana.

– Korjaussuunnitelmaa on parhaillaan tehty ja syitä sekä korjaustapoja etsitty. Sitten kun näihin asioihin saadaan varmuus, ryhdymme välittömästi korjausten kimppuun.

Inkilän mukaan laatan putoaminen uudehkon rakennuksen seinästä tuli SRV:lle yllätyksenä.

– Totta kai se tuli yllätyksenä. Rakennus on tehty kestämään seuraavat sata vuotta ja sillä pieteetillä se on myös rakennettu. Korjaamme rakennuksen sellaiseksi, että sata vuotta tulee vielä joskus täyteen.

Inkinen ei osaa sanoa sairaalan ulkoseinään erikseen kiinnitettyjen 330 x 500 -millimetristen laattojen lukumäärää, mutta toteaa niitä olevan ”tuhansia”. Kiinnitysten tarkistamiseen menee arviolta ainakin viikkoja.

– Jokainen laatta tarkistetaan.

SRV on toiminut kohteen pääurakoitsijana. Mukana on ollut myös useita aliurakoitsijoita. Inkilä ei lähde tässä vaiheessa arvioimaan, kuka korjaukset maksaa.

– Samalla kun tutkimme syitä, selviää mikä irtoamisen on aiheuttanut. Kustannukset jakautuvat sen mukaisesti. Vielä en pysty ottamaan asiaan kantaa.

Tulevina viikkoina tehtävistä korjauksista ei tule olemaan haittaa sairaalan arkeen. Sairaalan ulkopuolelle on tuotu rakennustelineitä. Korjaustöitä tehdään ainoastaan sairaalan ulkopuolella.

– Korjaustyöt eivät vaikuta potilaiden hoitoon. Kulkeminen sairaalaan on korjaustöiden aikana turvallista, Husin kiinteistöjohtaja Vesa Vainiotalo totesi tiedotteessa.

Marraskuun puolessa välissä Helsingin Uutiset kertoi Uuden Lastensairaalan vieressä sijaitsevan Puistosairaalan eli entisen Lastenklinikan ongelmista. Leikkausosastoilla työskentelevät Husin sairaanhoitajat ovat raportoineet lukuisista terveyshaitoista, jotka alkoivat vuosi sitten kun sairaala otettiin käyttöön.

Korjaus 24.11. kello 10.35: Seinälaattojen koko on senttejä, ei millejä.