Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hietaniemessä on 1 645 sankarihautaa sekä muistomuuri niille, jotka eivät palanneet – Piispa: "Jos ei muistella, ei muisteta"

Helsingin Hietaniemen sankarihautausmaalle on pystytetty tietolaatat.

Tietolaatoissa kerrotaan, että Hietaniemen sankarihautausmaalla on yhteensä 1 645 hautaa.

Alueella on myös Kadonneiden muuri, jossa kerrotaan taistelukentälle jääneiden 730:n helsinkiläisen nimet.

Perustiedot kerrotaan messinkisissä laatoissa kolmella kielellä, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Helsingin piispa Teemu Laajasalo muistuttaa, että nyt meneillään oleva Ukrainan sota tuo mieleen, minkälaisen hinnan Hietaniemessä lepäävät vainajat ovat maksaneet.

– Jos ei muistella, ei muisteta, hän sanoi.

Hietaniemen sankarialueella on lisäksi kolme merkittävää muistomerkkiä: Wäinö Aaltosen suunnittelemat Sankariristi (1954) ja marsalkka Mannerheimin hauta (1953) sekä Heikki Häiväojan toteuttama muistomerkki Sotavankeudessa kuolleiden suomalaisten sotilaiden muistolle (1986).

Hietaniemen sankarihautausmaan tietolaatat ovat osa Kaatuneiden Muistosäätiön ideoimaa ja rahoittamaa hanketta, jonka tarkoituksena on pystyttää yhdenmukaiset tietolaatat maamme kaikille sotien 1939–1940 sankarihautausmaille.

Tähän mennessä on tehty ja pystytetty noin sata tietolaattaa. Sankarihautausmaita on yhteensä yli kuusisataa.

Oletko huomannut? Helsingissä on paljon pieniä hautausmaita – lähialueen asukkaatkaan eivät välttämättä tiedä niistä

Merkkihenkilöiden hautakortteli laajenee Hietaniemessä – Mauno Koiviston muistomerkki lisännyt matkailijoiden kiinnostusta

Nuori lotta Sirkka teki työtä, johon kukaan ei halunnut talvella 1939 – kymmenet pommit räjähtelivät lähellä, kun NL:n koneet ottivat kirkon kohteekseen

Kaatuiko isoisäsi rintamalla? – Kaikki Suomen sankarivainajat kootaan yhteen palveluun