Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Päätoimittaja Kannala: Esplanadi-päätös on järjetön

Päätös vähentää Esplanadien autokaistoja on järjetön, jolla Helsinki tuhoaa kaupallista keskustaansa, sanoo päätoimittaja Karri Kannala.

– Päätös vain kiihdyttää ydinkeskustan alasajoa, vaikka huono suunta on jo todistettu. Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että autoilua halutaan edelleen Pohjois- ja Eteläesplanadilla vähentää, ellei peräti osan mielestä kokonaan kieltää. Halu ja aie tuntuu varsin ideologiselta, sillä Esplanadin puisto on jo nyt hyvin viihtyisä ja pala parasta Helsinkiä, eikä liikenteen sujuvuudessakaan ole merkittäviä ongelmia, Kannala sanoo kolumnissa.

Kannala sanoo, että kaupunkibulevardit, katumuutokset muun muassa Hämeentiellä ja Mäkelänkadulla, kävelykeskustan laajentaminen, raiteiden tilavaraukset ja mahdolliset tietullit tai ruuhkamaksut esitetään liian usein toisistaan erillään, ikään kuin yksittäisinä hankkeina.

– Oikeasti ne ovat kokonaisuus, mikä toteutuessaan muuttaa Helsingin ydinkeskustan saavutettavuutta ja luonnetta totaalisesti  Kun tähän päälle lyödään Manskun jättiremontti, koronan karkottamat turistit ja etätöihin ajamat ihmiset, on vaikea nähdä, miten kävelypainotteisuuden lisääminen autoilun kustannuksella voisi tuoda riittävästi asiakkaita ravintoloiden viihtyisille terasseille, joilla muutosta usein perustellaan. Päinvastoin, nekin jäävät tyhjilleen, jos muut vetovoimatekijät ympäriltä kaikkoavat.

Lue koko Päätoimittajalta-kolumni tästä!