Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tehoaako asukasliikkeen taistelu Haagan Riistavuoren puolesta? Näin Helsingin päättäjät linjasivat metsästä

Riistavuoren metsäaluetta Haagassa halutaan säilyttää alueen kaavarungossa esitettyä enemmän. Tällä kertaa asialla ovat poliitikot.

Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli tiistaina Haagan ympyrän ja Vihdintien asemakaavan muutosehdotusta.

Lautakunta päätti esittelijän ehdotuksesta poiketen, että jatkosuunnittelussa huomioidaan lautakunnan aiemmin tekemä päätös siitä, että Riistavuoren metsän alueen arvokkaimpia luontoarvoja ja kallioita säilytetään kaavarungossa esitettyä laajemmin. Vastaehdotuksen asiasta tekivät vihreiden Anni Sinnemäki ja kokoomuksen Atte Kaleva.

"Miksi kasvu on itseisarvo eikä se, että Helsinki voisi olla viihtyisä luontokaupunki?" – Kirjailijoiden mielestä asukkaiden ääni ei kuulu kaupungin suunnittelussa

Lisäksi lautakunta linjasi, että olemassa olevia puita tulisi säilyttää niin pitkälle kuin mahdollista Piimäenpuiston läpi kulkevan liito-oravayhteyden turvaamiseksi.

Alueen liikennejärjestelyt pitää päätösen mukaan suunnitella yhteistyössä alueen teollisuusyritysten kanssa, jotta järjestelyt mahdollistavat myös raskaat kuljetukset.

Riistavuoren metsäalueen säilyttämisen puolesta on meneillään voimakas kansanliike. Asukkaat tilasivat myös oman arkkitehtuurisuunnitelman Haagan metsän pelastamiseksi. Taloja on suunnitelmassa keskitetty Vihdintien varteen.

Asukkaat tilasivat oman arkkitehtuurisuunnitelman Haagan metsän pelastamiseksi: Talot on siinä keskitetty Vihdintien varteen ja pikaratikka korvattu sähköbusseilla

Asukkaiden aktiivisuus metsän edes osittaisen säilyttämisen puolesta näyttää Haagassa toimivan.

Säilyttämisen puolesta on kerätty adressiin nimiä. Kaupunkiympäristölautakunnan jäsenille ja varajäsenille järjestettiin viime keväänä metsässä kaavakävelyitä.

 – Kyseessä on alueen ainoa ja hieno metsäalue. Kaupungeissa pitäisi olla lähellä metsäisiä ja puistoisia alueita ilman että joutuu ajamaan kymmeniä kilometrejä esimerkiksi Nuuksioon, totesi Riistavuori-ryhmän aktiivi ja alueen asukas Marja Keränen Helsingin Uutisille viime keväänä.

Vihdintien kupeeseen on lähivuosina tulossa paljon lisää asukkaita ja se on muuttumassa kaupunkibulevardiksi, jota pitkin kulkee pikaratikka.

Haagan ympyrään suunnitellaan Haagan perhe-, terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakentamista. Uusi terveysasema kokoaa lännen tervesysasemien palvelut yhteen.

Metsäalueen pelastamiseksi järjestetään jälleen kaavakävely – tällaiset vaikutukset vastustamisella oli Malminkartanossa

Rakennusliikkeillä on Helsingissä liikaa valtaa kaavoitukseen, sanoo ympäristöjuristi – Uusin huolenaihe kalliot Alppilassa: "Ihmettelen, ettei tästä ole suurempaa meteliä noussut"

Malminkartanon suunnitteluperiaatteet palautettiin valmisteluun – Kartanonmetsän luontoselvitykset halutaan nähdä ensin

Nämä 6 paikkaa ovat helsinkiläisille erityisen tärkeitä – Vuosaaresta nousi yllätys