Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Raidejokerin eli pikaratikka 550:n liikenne voi alkaa jo ensi syksynä – hanke valmistumassa suunniteltua aiemmin

Raidejokerin koeajot etenevät aikataulussa ja samalla varaudutaan pikaraitiotie 550:n liikennöinnin alkamiseen jo syksyllä 2023, raidejokeriprojektista kerrotaan. Alun perin liikennöinnin oli tarkoitus alkaa alkuvuodesta 2024.

Linjan ensimmäisen alueen koeajot Roihupellon varikolta Oulunkylän asemalle on saatu valmiiksi onnistuneesti ja aikataulussa.

Koeajot ovat sisältäneet mm. vaihteenohjaus- ja liikennevalojärjestelmien testaamista sekä liikennöintiä eri olosuhteissa ja eri nopeuksilla.

Seuraavaksi, joulukuun alusta alkaen, koeajoja jatketaan Oulunkylästä Hämeenlinnanväylälle ulottuvalla matkalla, jonka jälkeen ne jatkuvat alueittain eteenpäin kohti läntistä päätepysäkkiä Keilaniemessä. Mikäli koeajot sujuvat suunnitelmien mukaisesti, ne saadaan valmiiksi kesäkuussa 2023.

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n pikaraitiotie 550:lle tilaamat ensimmäiset Artic X54 -vaunut ovat saapuneet suunnitellusti. Tällä hetkellä Roihupellon varikolla on jo kaksi ensimmäistä vaunua toimintakunnossa ja kolmas on juuri saapunut varikolle.

Liikennöinnin käynnistymisen edellytyksinä on jäljellä olevien käyttöönottotestien ja koeajojen sujuminen suunnitelmien mukaisesti sekä vaunutoimitusten eteneminen suunnitellusti siten, että matkustajaliikenteen aloittamiseen vaadittavat 16 vaunua olisi toimitettu ensi syksynä. Kuljettajien rekrytoinnit pikaraitiotie 550:lle käynnistyvät joulukuussa 2022.

HSL valmistautuu liikennöinnin mahdolliseen aikaistumiseen budjetoimalla aloittamisen kustannuksia jo vuodelle 2023.