Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä ihmeen kylmälompakko? – Näin pääset perille kryptovaluuttojen ostamisesta

Kryptovaluuttojen ostaminen herättää kuluttajissa huolta, sillä esimerkiksi niiden hankkiminen, säilyttäminen, myynti- ja verotus voivat herättää lukuisia kysymyksiä.

On kuitenkin hyvä todeta tässä vaiheessa, että kryptovaluuttojen ostaminen ei ole vaikeaa, ja jo muutaman tunnin asiaan perehtymisellä pääsee melko hyvin jyvälle siitä kuinka homma toimii.

Asiasta kertoo Emtir Marketing tiedotteessaan.

Kryptovaluuttojen ostaminen, myyminen, vaihtaminen sekä jopa säilytys onnistuu helpoiten kryptopörsseissä, joita markkinoilta löytyykin lukuisia.

Kuluttujan kannattaa tutustua huolellisesti eri palveluiden taustoihin, sillä viime aikoina uutisissa on ollut laajalti erilaisten kryptopörssien talousongelmat ja jopa konkurssit.

Eri vaihtopalveluiden välillä on siis suuriakin eroja, ja isoimmat pörssit tarjoavat tietenkin eniten vaihtoehtoja. Maailmalla tunnetuimpia kryptopörssejä on esimerkiksi Coinbase, Binance sekä Crypto.com.

Suomalaiset sijoittajat suosivat usein suomalaista Coinmotionia, mutta tällöin on hyvä muistaa hieman maltillisempi tarjonta – kansainvälisillä pörsseillä on huomattavasti enemmän tarjontaa.

Kryptopörssiä valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota myös mataliin käyttömaksuihin, helppokäyttöisyyteen sekä hyvään asiakaspalveluun.

Kuluttajille on tarjolla kaksi eri vaihtoehtoa kryptovaluuttojen säilyttämiseen niiden ostamisen jälkeen: niin kutsutut kylmät lompakot, että digitaaliset nettilompakot.

Kylmälompakko on ehdottomasti paras vaihtoehto, sillä näin valuuttasi ovat aina ns. offline-tilassa hakkereiden ja muiden uhkien ulottumattomissa.

Kylmälompakot, kuten Ledger, ovat ikäänkuin muistitikkuja, joihin voit siirtää hankkimasi kryptovaluutat suoraan kryptopörssistä.