Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Veikkaisin, että jokainen osaisi itse arvioida" – Suositut kuntoportaat suljettiin rautaportilla, kirvoitti heti kymmeniä kommentteja

Lauttasaaren kuntoportaiden sulkeminen on saanut paikalliseen Facebook-ryhmään viriämään vilkkaan keskustelun.

Portaiden alapäähän ilmestyi pian lumien tultua rautainen portti ja siihen kiinnitetty lappu, jossa lukee Portaat suljettu talveksi!

Someryhmässä harmitellaan suosittujen portaiden sulkemista, mutta myös ymmärretään sitä. Ryhmässä mietittiin myös portaiden kulutusta. Osalla porrastreenaajista on ollut jalassaan nastakengät, jotka ovat kuluttaneet vasta vuoden vanhat portaat reikäisiksi.

Moni on pohtinut kaupungin vastuukysymyksiä. Syy portaiden sulkemiseen löytyvän todennäköisimmin tätä kautta. Kaupunki ei vastaa liukastumisista ja muista onnettomuuksista lumisissa ja liukkaissa portaissa, eikä talvikunnossapitoa ole. Kulkeminen portaissa tapahtuu omalla vastuulla.

Kommentteja tuli jo ensimmäisen päivän aikana monta kymmentä.

Kuntoportaiden suosio nousee Helsingissä – tänne portaat rakennetaan seuraavaksi

Lauttasaaressa asuva Björn Lönnroth ihmettelee kaupungin linjausta.

– Olipas ikävä päätös, Lönnroth totesi Lauttasaaren Facebook-ryhmässä kuvan kera julkaistussa päivityksessään.

Päätös lukita portaat aidalla on Lönnrothin mielestä hieman yliampuva.

– Veikkaisin, että jokainen portaiden käyttäjä osaisi itse arvioida olosuhteet ja turvallisuuden, mies toteaa Helsingin Uutisille.

Portaiden vaarallisin käyttöaika ajoittuu Lönnrothin mielestä kuitenkin vasta kevääseen, kun lämpötila käy päivällä plussan puolella ja yöllä on pakkasta.

– Silloin lumi vetistyy ja jäätyy liukkaaksi. Pakkautunut lumi portailla ei aiheuta ongelmia, ja nastattomilla talvijalkineilla saa hyvän pidon.

Helsingin Uutiset kertoi Lauttasaaren kuntoportaiden portaiden avaamisesta vuosi sitten huhtikuussa. Portaissa on 148 askelmaa.

Kaupungin kuntoportaista vastaava projektinjohtaja Jere Saarikko toteaa, että Helsingin kuntoportaiden talvikunnossapidosta on linjattu kaupunkiympäristölautakunnan hyväksymässä kuntoporraslinjauksessa.

– Talvella portaat eivät ole käytössä eli talvikunnossapitoa ei järjestetä.

Helsingin lyhimmistä kuntoportaista tuli huippusuositut – Tuure, 27, yllätti tehokkaalla treenillä: "Luotan tasapainooni"

Kuntoportaat olisivat Lönnrothille mukava lisä muihin talviliikuntamuotoihin, kuten luisteluun ja hiihtoon. Toiveena olisi myös, että entiseen hyppyrimäkeen rakennetut portaat säilyisivät hyväkuntoisina pitkään, eivätkä menisi nastakengistä huonoon kuntoon.

– Toivon että portaat jäävät ja kestävät pitkään, eikä niitä pureta pois tai korvata galvanoidulla teräksellä, kuten joissain kansallispuistoissa ollaan päädytty tekemään.

Allit saavat kyytiä Vuosaaressa, Pirkkolassa panostetaan pakaraan ja Hietsussa rintalihaksiin –  Näin Helsinki kerää tietoa ulkokuntosalien käytöstä

Olemassa olevia portaikkoja voi hyödyntää kuntoiluun

Ul­ko­kun­to­sa­lien suo­sio rä­jäh­ti, Hel­sin­kiin tu­los­sa jopa 17 il­mais­ta salia – Aimo, 70, treenaa armeijan erikoisjoukkojen tyylillä

"Eivät ole juoksuportaat!" – Vuosaarenhuipun uusien portaiden suosio yllätti kaupungin