Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Parkkipaikkoja otetaan lumitilaksi – Helsinki kokeilee uusia keinoja lumen varastoinnissa ja sulatuksessa

Helsingin lumenaurauksessa on tänä vuonna uusia kokeiluja muun muassa lumen varastoinnissa ja sulatuksessa.

Kaupunki kertoo, että se auraa hoitoluokistuksen mukaan ensin aurataan pääkadut ja joukkoliikenteen käyttämät kadut. Asuntokadut ovat vuorossa vasta niiden jälkeen, joten lumiauraa voi joutua odottamaan.

Myös kävely- ja pyörätiet aurataan hoitoluokituksen mukaisessa järjestyksessä. Tehostetun talvihoidon reitistö laajeni talvelle 2022–2023 ja kattaa nyt noin 95 kilometriä pyöräilyn ja kävelyn reittejä.

Ukrainan sodasta johtuvalla raaka-ainepulalla ja energiakriisillä on vaikutuksensa myös talvikunnossapitoon.

Raemuodossa olevasta tiesuolasta ei ole pulaa. Sen sijaan liuossuolaa on tällä hetkellä hyvin rajoitetusti saatavilla, sillä sen valmistuksessa käytettävistä raaka-aineista on pulaa.

Liuossuolan puute vaikuttaa etenkin hoitomenetelmiin tehostetun talvihoidon pyörä- ja kävelyreiteillä. On todennäköistä, että harjasuolauksesta täytyy siirtyä tehostettuun auraukseen ja hiekoitukseen.

Keskuspuiston valot sammuvat kello 23, seurasimme mitä öisessä metsässä sen jälkeen tapahtuu – Jussi, 44: ”Hieman hätkähdin”

Sähkön säästämiseksi kaupunki luopuu lämmityksen avulla kunnossapidettävien portaiden lämmittämisestä. Mikäli portaiden lähellä on muu kulkuyhteys, portaiden talvikunnossapidosta luovutaan kokonaan. Jos vaihtoehtoista yhteyttä ei ole, portaita hoidetaan muin menetelmin.

Pysäköintipaikkoja otetaan tänä talvena lumitilaksi Satamaradankadulla Vallilassa sekä Ruusulankadulla ja Messeniuksenkadulla Taka-Töölössä. Kokeilussa lumi varastoidaan pysäköintipaikoille eikä sitä kuljeteta pois.

Kokeilun vuoksi pysäköintipaikkoja poistuu tilapäisesti Satamaradankadulta noin 26, Ruusulankadulta 2 ja Messeniuksenkadulta 2. Kokeilu alkaa joulun jälkeen ja kaupunki tiedottaa siitä sitä ennen tarkemmin.

Lumensulatuksessa testataan talven aikana kahta erilaista laitetta. Jätkäsaaren Saukonkujan laite sulattaa lumen ostolämmöllä kaukolämpöä hyödyntäen, ja Saukonlaiturin laite hyödyntää pääasiassa meriveden lämpöä, kun vettä pumpataan lumen sekaan sähköpumpuilla. Laitteiden avulla lumesta voidaan erottaa valtaosa roskista kuten muovista, hiekasta ja sepelistä.

"Veikkaisin, että jokainen osaisi itse arvioida" – Suositut kuntoportaat suljettiin rautaportilla, kirvoitti heti kymmeniä kommentteja

Ulkovaloja himmennetään, sisälämpötilaa alennetaan – Helsinki julkaisi listan toimista energiakriisissä

Hiihtäminen sisähallissa alkaa Helsingissä maanantaina, energiansäästötalkoista huolimatta – näin kaupunki perustelee

Kaupunki: Mereen päätyy sepeliä, roskaa ja mikromuoveja, mutta vaihtoehtoja ei toistaiseksi ole – Lumen kippaamiselle mereen haetaan ympäristölupaa